Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Peter zakopal mrtvou matku ve sklepě. Rok za ni pobíral důchod!

Aktualizováno -
8. prosince 2023
09:11
Autor: ČTK, pma - 
8. prosince 2023
08:42

Dvaapadesátiletý Peter z Rožňavského Bystrého na východním Slovensku podle policie zakopal tělo své zesnulé sedmdesátileté matky a pak bral její důchod. Na případ upozornili pracovníci pošty, když se muž v pondělí opět pokusil dostat k penzi, a to s pomocí společnice. Policisté ho obvinili kromě jiného z podvodu.

Tělo sedmdesátileté matky obviněného policie našla zahrabané ve sklepě jeho domu v Rožňavském Bystrém na východě Slovenska. Dvaapadesátiletého muže pak vyšetřovatel začal stíhat také za trestný čin hanobení mrtvého, protože podle policie nakládal s ostatky své matky v rozporu se zásadami morálky i obecně vyžadované úcty tělu zesnulé osoby, jakož i v rozporu se zákonem o pohřebnictví.

Podle informací televize JOJ měl Peter kriminalistům tvrdit, že jeho matka spadla nešťastnou náhodou ze schodů.

Policie na sociální síti také uvedla, že matka obviněného zemřela pravděpodobně loni v prosinci. Úmrtí její syn ale úřadům nenahlásil. Při posledním pokusu o výběr důchodu za už zesnulou matku muž ale nepochodil. Pracovníci pošty jeho podvod odhalili. 

„Muž s sebou na poštu vzal dosud neztotožněnou osobu, která se jeho matce měla věkově i vzhledově podobat. Mužova společnice ale upoutala pozornost všímavých pracovníků pošty. Když se neshodovalo několik věcí s předloženými doklady, zalarmovali policii,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Košicích Lenka Ivanová.

Video  Peter (52) rok pobíral důchod za svou matku. Její mrtvolu měl ve sklepě.   - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání