Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jabloncem se proháněla opilá řidička: V autě měla nezajištěné dítě (1), které málem vypadlo!

Autor: VaB - 
23. listopadu 2023
13:49

Dvě promile a na sedačce nezajištěné dítě. I tak se řidička (33) vydala se svým autem do provozu v okolí Jablonce nad Nisou. Cestou si její kličkující jízdy všimla hlídka policistů, která se po jejím zastavení nestačila divit. Několik dní na to pak nezodpovědné řidičce policie sdělila podezření ze spáchání trestného činu.

Minulý pátek si policejní hlídka v Jablonci nad Nisou všimla auta, jehož řidička se po silnici podezřele motala. Policisté proto neváhali, rozjeli se za ní a pokusili se ji zastavit, řidička ale nějakou dobu na jejich výzvy vůbec nereagovala.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Když pak u kruhového objezdu u ulice Československé armády zastavila, nestačili se policisté divit. „Již při první komunikaci řidička jevila známky požití alkoholu a samotné se jí nedařilo ani řádně zajistit vozidlo, s čímž jí musel pomoci i policista. Během kontroly si policistka všimla ani né ročního dítěte položeného nepřipoutaného v autosedačce tzv. vajíčku na předním sedadle spolujezdce ve směru jízdy vozidla, které se hýbe a hrozí, že z autosedačky vypadne,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policistka rychle dítě chytla do náruče těsně před tím, než miminko z autosedačky vypadlo. „Pro policejní hlídku za těchto skutečností už ani nebylo překvapením, že výsledek provedené dechové zkoušky u řidičky vozidla byl pozitivní,“ dodala mluvčí. Ženě nakonec naměřili neuvěřitelných 2,17 promile alkoholu v dechu.

Několik dní na to jí proto ve zkráceném řízení policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení hrozí pachatelce až jeden rok vězení.

Video  Policisté v Jablonci nad Nisou zastavili opilou řidičku. V autě měla nezajištěné batole.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání