Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Erika zemřela kvůli drobkům v posteli: Vraha propustili z vězení po roce, byl na něj moc tlustý!

Autor: rc - 
19. listopadu 2023
16:20

Za brutální vraždu přítelkyně měl Dimitrij Fricano (35) za mřížemi strávit třicet let. Z vězení se ale nakonec dostal po pouhém roce! O jeho předčasném propuštění rozhodl italský soud. Důvodem je jeho obezita. Ve věznici se prý podává pouze vysoce kalorická strava, která ho může zabít.

Rodák z italského města Bielly v červnu 2017 trávil dovolenou se svou přítelkyní Erikou Pretiovou (†27) na Sardinii nedaleko San Teodora. Fricano nejdříve policii tvrdil, že je nevinný a jeho partnerku ubodali neznámí muži, kteří se vloupali do jejich apartmánu.

Vyšetřovatelům se ale jeho verze nezdála a Fricano se nakonec ke svému činu přiznal. Před odchodem na pláž se partneři pohádali. Příčinou sporu měl být nepořádek. Fricano prý jedl na posteli chleba a nechat po sobě drobky. „Urazila mě kvůli chlebu a pak mě udeřila do hlavy. Tak jsem ji zabil,“ uvedl.

Jak uvádí deník New York Post, soud s Fricanem byl neustále odkládán kvůli celosvětové pandemii covidu. Konečný verdikt soudu tak padl až v dubnu 2022. Odpykat si měl třicetiletý trest. Za mřížemi nakonec strávil pouhý rok. Důvodem je jeho zdravotní stav. Ještě před čtyřmi lety vážil 117 kilogramů. Nicméně během let za mřížemi jeho hmotnost rapidně vzrostla. V současné době váží 196 kilogramů.

Soud nakonec rozhodl o jeho propuštění z vězení ze zdravotních důvodů. Věznice mu prý nedokáže poskytnout nízkokalorickou stravu, kterou potřebuje, aby zhubl. Navíc se už nedokáže pohybovat bez invalidního vozíku či berlí. Zbytek trestu tak stráví v domácím vězení v domě svých rodičů nedaleko Milána.

Rozhodnutí ale rozzuřilo rodinu zavražděné Eriky. „Domácí vězení pro Dimitrije? Je to ostudné rozhodnutí,“ uvedl podle britského deníku Daily Mail Fabrizio Preti, otec Eriky.  

Video  Šarlotu (†21) našli mrtvou v bytě ve městě v Novém Městě nad Váhom.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání