Podle serveru iRozhlas.cz, jenž na skutečnost upozornil, tak soudkyně vyhověla žádosti znaleckého ústavu, který připravuje revizní posudek. Znalci mají vyhodnotit, zda byly obě ženy v době vraždy trestně odpovědné a zda trpěly bludy, či nikoliv. Ženy totiž tvrdí, že byly zmanipulovány, že si Richard svoji smrt přál a řekl jim, že jeho tělo po činu zmizí. Posudky, které byly dosud v kauze provedeny a předneseny u soudu, se ale v hodnocení liší, právě proto byl revizní posudek nařízen. 

Podle soudkyně bude posudek s „pravděpodobnostní hraničící s jistotou“ až po Novém roce,  nejzazší termín je stanoven na 29. února 2024. 

K úmrtí podivínského muže mělo dojít 4. října 2022 v bytě na pražských Hájích. Tam za Richardem Š. zavítaly obě ženy, které teď čelí podezření z vraždy. Zubařka pak muži podala lék, jenž měl uklidňující a hypnotické účinky, on ho dobrovolně spolkl, načež upadl do bezvědomí. Následně mu způsobily řeznou ránu na noze.

Video
Video se připravuje ...

Magdalena Š. přichází k soudu. (6. června 2023) Blesk.cz - Daniel Šesták

„Protože krev z rány vytékala pomalu, souhlasným kývnutím se obviněné navzájem ujistily v nutnosti přeříznout tepnu na ruce,“ popisuje obžaloba. Příčinou mužovy smrti podle obžaloby byla akutní otrava anestetikem, přičemž smrti bylo možné zabránit krátce po aplikaci látky včasnou odbornou pomocí.

Ženám teď hrozí 12 až 20 let vězení. Nařčení z vraždy ale odmítají. Tvrdí, že muž si svou smrt přál, rovněž vyjádřil přesvědčení, že jeho tělo po skonu zmizí. Což se nestalo. „Jelikož tělo nezmizelo, uklidily, umyly se, převlékly, najedly a domluvily se na dalším postupu, kdy v 15:40 hodin věc společně osobně oznámily na Policii ČR,“ uvádí obžaloba.

Irena S. je stíhána na svobodě, Magdalenu Š. soud koncem září také propustil z vazby. 

Fotogalerie
57 fotografií