Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smutek v rodině Trumpových. Exprezidentovi nečekaně zemřela nejstarší sestra Maryanne (†86)

Aktualizováno -
13. listopadu 2023
17:56
Autor: red, ČTK - 
13. listopadu 2023
17:30

Americkému exprezidentovi Donaldu Trumpovi zemřela sestra Maryanne, bylo jí 86 let. O úmrtí někdejší federální soudkyně informují americká média, podle kterých zemřela ve svém domě.

Maryanne Trumpová Barryová zemřela ve svém domě na Manhattanu. Podle The New York Times bylo tělo objeveno v pondělí ráno. Příčina úmrtí zatím není jasná.

Působila jako soudkyně amerického federálního soudu. Odešla v roce 2019, když se média začala zajímat o daňové kauzy rodiny.

Deník zesnulou popisuje jako osobu, jež byla Trumpovým ochráncem i kritikem. „Zdálo se, že pan Trump dal na její slovo jako u málokoho jiného,“ napsal s odkazem na Trumpovy blízké NYT. V roce 2020 ovšem vyšla najevo její silná kritika na adresu mladšího bratra, když exprezidentova neteř Mary zveřejnila potají pořízené nahrávky z rozhovorů se svou matkou.

„Nemá žádné zásady, žádné,“ řekla mimo jiné Trumpová Barryová. Kromě toho o svém bratrovi mluvila jako o „krutém“ člověku, který lže a přetvařuje se před svými stoupenci. Její dcera tyto výroky zaznamenala v letech 2018 a 2019, tedy během Trumpova mandátu.

Pro bývalého prezidenta, jenž se chce ucházet o znovuzvolení v roce 2024, jde o třetí ztrátu blízké osoby za poslední tři roky. V roce 2020 zemřel jeho bratr Robert. Loni v červenci po pádu ze schodů zemřela jeho první manželka Ivana.

Video  Nečekané rozloučení s Ivanou Trumpovou (†73): Pohřeb bez slz! Zato v luxusu.  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi