Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V péči děsivé zdravotní sestry zemřeli dva lidé: Chtěla jich zabít 19!

V péči děsivé zdravotní sestry Pressdeeové údajně zemřelo sedmnáct lidí!
 (Autor: PENNSYLVANIA OFFICE OF ATTORNEY GENERAL)
Aktualizováno -
8. listopadu 2023
17:02
Autor: hpe, rc - 
8. listopadu 2023
15:33

Zdravotní sestra z Pensylvánie Heather Pressdeeová (41) se přiznala, že se pokusila zavraždit 19 lidí. Dvě z jejích obětí vysokou dávku inzulínu, kterou jim bývalá zdravotnice podala, nepřežily. Zdravotní sestra takv současné chvíli čelí obvinění z vraždy dvou svých bývalých pacientů a sedmnácti pokusů o ní. 

Ke všem úmrtím došlo mezi lety 2020 -2023. Sestra pracovala v pěti různých nemocnicích ve státě. Dotyčným poškozeným a obětem bylo od 43 do 104 let. Dle dostupných informací už v minulosti na jednom z pracovišť vzniklo podezření, že by žena mohla s některými úmrtími mít co do činění. Pro nedostatek důkazů se Pressdeeové však nic nestalo.

Zlom přišel až v květnu 2023, kdy byla oficiálně zatčena kvůli podezření ze dvou vražd a podávání nadměrného množství inzulínu pacientům. Jak uvádí americká televize CNN, v pečovatelském domě, kde sestra tehdy pracovala, podala třem pacientům smrtelnou dávku léků.

Dva pacienti ve věku ve věku 55 a 83 let zemřeli. Třetí z nich musel být hospitalizván. Ve čtvrtek 2. listopadu generální prokurátorka Michelle Henryová v Pensylvánii oznámila, že proti Pressdeeové byla vznesena další obvinění. Nová obvinění zahrnují 2 vraždy prvního stupně, 17 pokusů o vraždu a 19 zanedbání péče o osobu, jež je na péči druhých závislá. Nicméně, generální prokurátorka uvedla, že v péči Pressdeeové zemřelo celkem 17 pacientů.

„Pressdeeová je obviněna z podávání nadměrného množství inzulínu pacientům, z nichž někteří byli diabetici a potřebovali inzulín, ale někteří ne,“ uvádí dále prokuratura v článku The People. Pokud si prý nebyla jistá a obávala se, že by pacient mohl přežít, dala mu další dávku inzulínu. „Preesdeeová podávala svým obětem inzulín během nočních směn, kdy bylo málo personálu. V tuto dobu ani akutní případy nevyžadovaly okamžitou hospitalizaci," doplňuje prohlášení. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání