Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zdravotní sestra zavraždila 7 miminek: Dostala doživotí! Dětem ubližovala kvůli posedlosti doktorem

Autor: ČTK, fik - 
21. srpna 2023
14:58

Soud v britském Manchesteru uložil doživotní trest bez nároku na předčasné propuštění zdravotní sestře Lucy Letbyové odsouzené za vraždu sedmi novorozenců a pokus o vraždu dalších šesti. Přenos ze soudní síně vysílala stanice Sky News. U soudu také vyplaval na povrch zarážející motiv počínání zdravotní sestry.

Odsouzená v červnu 2015 a v následujících 13 měsících „promyšleně, vypočítavě a lstivě“ v nemocnici v anglickém Chesteru vraždila a pokoušela se vraždit novorozeňata, která jí byla svěřena do péče, uvedl v pondělí soudce James Goss. K Letbyové při vynášení rozsudku soudce hovořil nepřímo, jelikož odsouzená se rozhodla zůstat ve své cele a na slyšení se nedostavila.

Vraždila kvůli posedlosti kolegou

Soudní důkazy odhalily šokující motiv vraždění. Ukázalo se, že Lucy novorozeňata úmyslně zabíjela kvůli posedlosti svým ženatým kolegou. Úmyslně vytvářela krizové situace s vědomím toho, že se její oblíbený doktor objeví, aby dětem pomohl.

Přestože vražedkyně trvala na tom, že jsou jen nejlepší přátelé, jejich textové zprávy ukázaly, že ho oslovovala jako „zlatíčko“ a on přiznal, že je jedna z mála zdravotních sester v celém regionu, které by svěřil vlastní děti. Do práce jí také údajně nosil čokolády, plánovali společnou dovolenou, a dokonce ji navštívil u ní doma. 

U soudu svědčil proti ní

Všechny šokovalo, když se lékař, se kterým měla Letbyová románek, objevil u soudu, aby svědčil proti ní. The Star uvedl, že Lucy se nervově zhroutila a snažila se opustit lavici obžalovaných. 

Nyní se předpokládá, že lékař pracuje v jiné nemocnici v jiné části země.  

Video  Muž nevybíravým způsobem strčil ženu do kolejiště metra.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

 

 

cesky_novinar_ ( 22. srpna 2023 08:53 )

To je sice hnus, ale kde je nějaký článek o komunistickém puči v Nigérii?

MarekBadatel ( 21. srpna 2023 23:21 )

A co tím "dokázala?" Zabila cca 7 dětí v novorozeneckém věku, v situaci kdy byly nejzranitelnější a neměly žádnou možnost se bránit. A to vše údajně kvůli lásce k nějakému doktorovi? A co z toho teď má? Bude sedět v base do konce života.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání