Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ubodala milence a šla na návštěvu ke kamarádce: Za vraždu dostala Sonja doživotí!

Autor: štt - 
20. srpna 2023
22:27

Žena poté, co pobodala svého partnera, se převlékla a odešla navštívit kamarádku. Když se vrátila ze schůzky, zavolala na tísňovou linku. Muž mezitím vykrvácel. Před porotou se hájila, že jednala v sebeobraně.

Korunní soud v Bristolu v úterý shledal vinnou jednačtyřicetiletou ženu z vraždy svého partnera. Přestože Sonja Blenkironová do posledního okamžiku svou vinnu popírala, porota složená ze sedmi mužů a pěti žen rozhodla jednomyslně. Soudce Peter Blair odsouzené udělil doživotní trest s minimální délkou 15 let, uvedl Daily Mail.

K vraždě došlo 30. ledna letošního roku. Blenkironová porotě opakovaně sdělila, že po noži sáhla pouze v sebeobraně poté, co ji její partner Paul Wagland (†52) chytl pod krkem. Měla v úmyslu jej pouze pořezat, nikoliv zabít. Přestože porota tuto verzi odmítla, připustila, že vražda nebyla plánovaná.

Členové poroty však nedokázali pochopit, jak se žena po incidentu zachovala. Údajně se měla převléct a odejít za svou kamarádkou. Až po návratu zavolala na tísňovou linku. Pobodaný muž mezitím vykrvácel. Policie zveřejnila záběry ze zatčení. Je na nich vidět, že žena klade minimální odpor, ale odmítá obvinění z vraždy.

Policie v bytě, nacházejícím se ve čtvrti Hartcliffe, v minulosti opakovaně zasahovala. Mezi milenci docházelo k častým neshodám, které ústily v emotivní hádky. Wagland se měl několikrát dopustit fyzického násilí.

Mužova smrt zasáhla celou jeho rodinu. Paul se svou manželkou Sarah Waglandovou seznámil ještě jako náctiletý. Po brzké svatbě spolu vychovali několik dětí. Nejstarší dcera prohlásila, že okamžik oznámení smrti jejího otce jí změnil život. „Měla jsem pocit, že mi srdce vyletí z hrudi,“ řekla u soudu.

Na zármutek reagoval i soudce Blair, který uvedl, že „byl zavražděn člověk, jenž byl svou rodinou a svými přátelé velice milován“

Video  Líbilo se jí rozhodovat o tom, kdo bude žít a kdo ne. V čele vraždících sester stála Waltraud Wagnerová  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání