Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Neštěstí v oblíbeném zábavním parku: Po kolapsu konstrukce se zranilo sedm lidí!

Autor: ČTK - 
15. srpna 2023
13:50

Sedm lidí utrpělo v pondělí zranění v největším německém zábavním komplexu Europa-Park, který leží v obci Rust na jihozápadě Německa u francouzských hranic. Pět zraněných jsou akrobaté, kteří se při pirátské show vrhají z věže do vody. Zraněni byli také dva návštěvníci zábavního parku. Tři ze zraněných byli převezeni do nemocnice.

Neštěstí se stalo pozdě odpoledne na atrakci zvané Retorno dos Piratas, při níž „drsní piráti bojují o tajemný poklad ukrytý na dně moře". Přibližně dvacetiminutová show se koná několikrát denně.

Video  Při neštěstí se zranilo sedm lidí.  - Facebook
Video se připravuje ...

Podle prvních informací se zřejmě zřítila konstrukce, z níž akrobati skáčou do vody. Mluvčí parku také uvedl, že při neštěstí natekla voda do místa atrakce Atlantica SuperSplash, která bude brzy opět v provozu.

Europa-Park je největší německý zábavní park, loni areál s horskými dráhami a dalšími atrakcemi navštívilo rekordních šest milionů lidí.

Předminulý měsíc, 19. června, vypukl v parku požár, který zasáhl atrakci Zauberwelt der Diamanten (Kouzelný svět diamantů). Tou vede takzvaný alpský expres a vodní dráha, které jsou součástí tematické oblasti věnované Rakousku. Kvůli požáru, jehož příčinou byla zřejmě technická závada, bylo ten den evakuováno na 25.000 lidí.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání