Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba v Hamburku: Několik mrtvých v centru jehovistů. Policie zřejmě našla tělo pachatele

Aktualizováno -
10. března 2023
06:54
Autor: ČTK - 
9. března 2023
22:47

Při střelbě v kostele svědků Jehovových v německém Hamburku zemřelo ve čtvrtek večer několik lidí a další utrpěli zranění. Média píší až o sedmi obětech. Policie uvedla, že zřejmě našla tělo pachatele.

Podle deníku Bild si střelba vyžádala sedm mrtvých a osm zraněných. Server Focus Online s odvoláním na záchranné složky informoval o šesti obětech a několika těžce zraněných. Uvedl také, že pachatelé jsou zřejmě stále na útěku. Policie ovšem později uvedla na twitteru, že tělo pravděpodobného pachatele nalezla na místě.

„Všichni mrtví mají střelná zranění,“ uvedl policejní mluvčí, který však neuvedl žádnou konkrétní bilanci obětí incidentu. Policie také uvedla, že zatím nemá žádné potvrzené informace o motivech činu. „Žádáme vás, abyste nesdíleli žádné nepodložené domněnky a nešířili fámy,“ uvedla policie na twitteru.

Hamburské ministerstvo vnitra vydalo varování, v němž hovořilo o „krajním nebezpečí“. „Dnes kolem 21:00 střílel jeden nebo více neznámých pachatelů na lidi v kostele,“ uvádí se v prohlášení ministerstva.

Ve čtvrti Alsterdorf ve velkém zasahují záchranné složky a speciální jednotky policie, uvedla DPA. Okolí incidentu je uzavřeno a policie vyzvala řidiče, aby do oblasti nejezdili. „Vyhněte se nebezpečné oblasti. V nebezpečné oblasti zůstaňte na místě a prozatím nevycházejte,“ uvedla policie.

Veruska18 ( 10. března 2023 14:11 )

Zde jsou aktuální zprávy o této tragé­dii:h­ttps:/­/www­.jw.or­g/cs/z­pravy/­zpra­vy/#new­sAler­ts

diskutujici ( 10. března 2023 07:54 )

"..Vyhněte se nebezpečné oblasti.." Čili vyhněte se Německu.

Zobrazit celou diskusi