Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Útok na turistky v Německu: Američan u pohádkového hradu napadl dvě ženy, jedna (†21) zemřela

Aktualizováno -
15. června 2023
16:54
Autor: ČTK - 
15. června 2023
15:07

Jedna ze dvou napadených turistek dnes podlehla svým zraněním poté, co na ně ve středu odpoledne zaútočil třicetiletý muž u bavorského zámku Neuschwanstein, jedné z nejpopulárnějších německých památek. Bavorská policie dnes odpoledne v prohlášení uvedla, že útočník a obě ženy pocházejí ze Spojených států, podle všeho se ale předem neznali.

Muž se s dívkami ve věku 21 a 22 let náhodně seznámil na historickém Mariánském mostě, který je oblíbeným místem turistů, protože je z něj dobrý výhled na zámek. „Muž pak obě pod nějakou záminkou navedl na špatně viditelnou stezku k vyhlídce,“ uvedla policie. Zde pak sexuálně napadl mladší z žen. Když se starší z dvojice žen pokusila zakročit, začal ji škrtit a poté ji strčil z prudkého svahu dolů k potoku Pöllat. Ze svahu následně shodil i mladší ženu.

Muž na hradě Neuschwanstein napadl dvě ženy, (15.06.2023). Muž na hradě Neuschwanstein napadl dvě ženy, (15.06.2023). | ČTK/AP/Karl-Josef Hildenbrand

Obě ženy vyprostili horští záchranáři. Stav mladší byl velmi vážný a v noci pak v nemocnici zraněním podlehla. Starší žena utrpěla rovněž zranění, ale zůstala při vědomí.

Útočník po činu utekl, policie proto spustila rozsáhlé pátrání s nasazení psovoda a vrtulníku. Krátce poté policisté muže, kterého z útoku podezírají, zadrželi. Vyšetřovatelé nyní hledají možné svědky události.

aapricot89 ( 16. června 2023 02:27 )

Povrchni, hloupa ,arogantni a psychous budes ty. Podle jednoho cinu, hazis vsechny Americany do jednoho pytle. Ale to je asi tak stejne jako kdyz Anglican a nebo Sved jmenem Ahmed zekoho znasilnil a nebo kdyz Dezo Bily z Ceska znasilni Cesku, tak jsou vsichni Cesi prasata, co? Zajimave, ze Blesk hned vi, kdo to byl a jakmile se jedna o nejakeho cmouda z pristehovalcu, tak je to cizinec...a ty k ravo, se bez vis co....

JaNat ( 15. června 2023 19:30 )

Amerika live. Jsou to prostě psychouši, jinak se nedají nazvat. Povrchní, arogantní a hloupí.

Zobrazit celou diskusi