Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama v Karlsruhe: Policie po čtyřech hodinách osvobodila rukojmí

Aktualizováno -
10. března 2023
23:38
Autor: ČTK, shp, VaB - 
10. března 2023
19:45

Další drama u našich sousedů! Policisté zasahovali v Karlsruhe na západě Německa, kde pachatel držel nejméně sedm rukojmí v jedné z lékáren. Podle deníku Bild požadoval výkupné v řádech milionů eur. Podezřelý muž držel zajaté déle než čtyři hodiny, policie ho po rychlém zákroku zadržela. 

Rukojmí se nacházeli v lékárně v ulici Ettlinger Strasse poblíž centra města. Policie brzy uzavřela nejbližší okolí. Po zhruba čtyřech hodinách na twitteru informovali, že podezřelého muže zadrželi. 

Zhruba deset minut před tím do lékárny vtrhlo ozbrojené policejní komando, mělo se ozvat několik hlasitých ran, mohlo se jednat o rozbušky. Proběhla i prohlídka budovy, nikdo by neměl být zraněný. 

List Stuttgarter Zeitung na svém webu napsal, že pachatel za propuštění rukojmí  požadoval sumu v jednotkách milionů eur. Policie ale tyto informace nepotvrdila. 

Třistatisícové město Karlsruhe leží ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko poblíž německo-francouzských hranic. Sídlí v něm německý ústavní soud.

Video  36letý muž se zabarikádoval s rodiči jako rukojmími v panelákovém bytě.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

al.bunda ( 10. března 2023 20:45 )

Nás to taky čeká,dříve nebo později,už jsem zažil to že objíždíte město aby jste sehnali antibiotika pro vnučku. nikdo mi nevymluví že to není tím že to fialenko poslal na ukrainu co potřebujeme pro naše děti. pane fialo vím že kamiony v hodnotě 200 milionů léčiv jeli na východ s tím že ***me na naše lidi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání