Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Hořelo v největším zábavním parku v Německu: Evakuovat museli 25 tisíc lidí

Autor: ČTK - 
19. června 2023
20:01

V největším německém zábavním parku Europa-Park v Rustu poblíž francouzských hranic dnes pozdě odpoledne hořelo. Podle deníku Bild bylo evakuováno 25 000 lidí. Agentura DPA uvedla, že nejsou hlášeni žádní zranění. Nad areálem se vznášel hustý dým. Policie večer ujistila, že požár je pod kontrolou.

Policie uvedla, že šlo o lokálně ohraničený požár. Všichni návštěvníci parku severně od Freiburgu areál spořádaně opustili. „Aktuálně nevíme nic o zraněných osobách,“ uvedla policie.

Deník Bild uvedl, že evakuováno bylo 25 000 lidí. Požár podle listu propukl v 16:40 a od 17:30 byly brány zábavního parku zcela uzavřené.

Podle očitých svědků požár zasáhl atrakci zvanou Zauberwelt der Diamanten (Kouzelný svět diamantů), kudy vede takzvaný alpský expres a vodní dráha, které jsou součástí tematické oblasti věnované Rakousku.

Podle DPA loni Europa-Park, který zahrnuje horské dráhy a další atrakce, navštívilo rekordních více než šest milionů lidí. Velký požár tam propukl i 26. května 2018. Tehdy byly postiženy tematické okruhy Skandinávie a Holandsko a lehce se zranilo sedm policistů a hasičů.

Video  Blesk Podcast: Klan Kočků, bagry a historie. Holešovické výstaviště má pořád význam, říká jeho šéf.  - Blesk – Jan Jedlička, Ivan D. Hladík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi