Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující nález: Policie našla ve zdi lidské ostatky, oběť identifikovali až po osmi měsících

Autor: fik - 
10. srpna 2023
15:36

 Australská policie našla před osmi měsíci ve zdi bytové jednotky lidské ostatky. Teprve teď se oběť podařilo identifikovat. Případ je vyšetřován jako vražda. Žena údajně zemřela před osmi až čtrnácti lety. Její tělo vrah schoval do zdi a zabalil do lůžkovin.

Na severu města Brisbane v Austrálii uklízeči ve zdech jednoho ubytovacího zařízení našli minulý rok v prosinci lidské ostatky. Tělo bylo zabaleno v lůžkovinách, pravděpodobně kvůli zabránění šíření zápachu při rozkladu.

Po osmi měsících intenzivní práce se detektivům z Queenslandu ve spolupráci s australskou federální policií oběť podařilo identifikovat. Jde o ženu jménem Tanya Lee Gloverová, které bylo v době úmrtí pravděpodobně 38 let. 

Kriminalisté uvedli, že žena byla zavražděna někdy mezi lety 2009–2015 a její ostatky se ve zdi nacházely více než 7 let. Byla oblečená pouze v tričku, pevně zabalená v ložním prádle a pečlivě zasypaná dalším oblečením. 

Paní Gloverová trpěla poruchou sluchu a zraku. Do Brisbane se údajně přestěhovala z Nového Jižního Walesu v roce 2006 a policii nebyla formálně známá. Vyšetřovatelé nyní zkoumají interakce Tanyi mezi lety 2006–2010 a rádi by našli někoho, kdo ji v tomto období znal. 

„Domníváme se, že zesnulá byla někde mezi třiceti a pětapadesáti lety a zemřela mezi lety 2009 a 2015. Přestože její ostatky byly nalezeny zde, v tuto chvíli nemůžeme určit, zda byla zabita zde, nebo jinde,“ uvedl detektiv Andrew Massingham pro DailyMail.

Video  V neděli krátce po půlnoci se před Národním muzeem pokusil upálit mladík. (2. červenec 2023)  - Městská policie hl. m. Prahy
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání