Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zvrat v případu údajného úmrtí mladé rapperky (14): Jsem naživu, šokovala!

Aktualizováno -
10. srpna 2023
20:17
Autor: fik, pma - 
10. srpna 2023
13:01

Tento týden začaly po internetu kolovat zprávy o smrti teprve čtrnáctileté rapperky Lil Tay z Los Angeles. Ta měla 9. srpna údajně spolu se svým bratrem zahynout při autonehodě. Smrt dívky na sociálních sítích oznámil člen rodiny, avšak policie tvrdila, že nemá o smrti umělkyně žádné záznamy. A nejasnosti vyvrátila sama Lil Tay. Na sociálních sítích napsala, že ona i bratr jsou v pořádku! 

Ve středu 9. srpna se na sociálních sítích objevilo prohlášení, že vycházející rapová hvězda Lil Tay, vlastním jménem Claire, spolu se svým bratrem Jasonem Tayem zahynula při tragické dopravní nehodě. 

Pochybné rodinné oznámení 

„S těžkým srdcem vám oznamujeme zdrcující zprávu o náhlé a tragické smrti naší milované Claire. Žádná slova nemohou vyjádřit tu nesnesitelnou ztrátu a nepopsatelnou bolest. Bylo to naprosto nečekané a všichni jsme z toho v šoku. Smrt jejího bratra našemu zármutku navíc přidává nepředstavitelnou hloubku. Claire navždy zůstane v našich srdcích,“ napsal nejmenovaný příbuzný na instagramovém profilu dívky. 

Harry Tsang, bývalý manažer kontroverzní hvězdy, zpochybnil legitimitu tohoto příspěvku, jednak protože je autor anonymní a jednak protože nezmiňuje příčinu smrti. V emailu pro britský deník DailyMail uvedl, že není schopen potvrdit ani vyvrátit pravdivost prohlášení. Další záhadu do údajné smrti známé umělkyně vnesla i policie. Ta týž den uvedla, že o úmrtí náctileté hudebnice ani jejího starší bratra nemají žádný záznam.

Na sociálních sítích se však přihlásil uživatel Jess Ryan, který tvrdí, že byl svědkem nehody, při které sourozenci zahynuli. „Jako někdo, kdo byl na místě činu, mohu potvrdit, že byli spolu, když zemřeli při autonehodě. Její bratr řídil,“ napsal Jess. 

Jasno ale do případu vnesla sama Lil Tay. „Chci dát jasně najevo, že já i můj bratr jsme  v bezpečí a naživu. Mám z toho úplně zlomené srdce a snažím se najít ta správná slova, abych popsala, co se stalo,“ uvedla ve čtvrtek rapperka.

Posledních 24 hodin pro ni bylo velmi traumatizujících. „Celý včerejší den jsem byla bombardována nekonečnými srdcervoucími a plačtivými telefonáty od milovaných. Mezitím jsem se snažila vyřešit tuto falešnou zprávu,“ dodala pro médium Lil Tay. Fanouškům také vysvětlila, že se ji někdo naboural na instagramový profil, skrze který nepravdu o její smrti zveřejnil. 

Zneužívána otcem i bratrem

V roce 2018 se na internet dostaly citlivé informace o otci rapperky. Ten měl dívku údajně psychicky i fyzicky týrat. Její bratr proto na GoFundMe založil sbírku ve snaze pomoct sestře a vybrat přes 400 tisíc korun. Tay bylo v té době 12 let. 

Teenagerka na instagramu prohlásila, že nikdy neznala otcovskou roli. Poté se úplně odmlčela a zmizela ze sociálních sítí. Její bratr Jason vysvětlil, že to bylo, protože si Christopher soudní cestou vyžádal kontrolu nad penězi, kariérou i opatrovnictvím vycházející hvězdy a ta se za ním musela přestěhovat z Los Angeles do Vancouveru. 

Christopher své dceři údajně ukradl miliony dolarů, které použil ve vlastní prospěch. On se však brání, že od své dcery žádné peníze nechtěl. „Bylo zřejmé, že její matka nepodnikla žádné kroky, aby řešila věci obchodním způsobem,“ prohlásil. 

Lil Tay v rozhovoru o své online nepřítomnosti řekla: „Jsem teď ve špatné situaci a nechci o těchto věcech mluvit.“ V souvislosti se svým otcem sdělila, že je zřejmé, že se vrátil, protože chce její peníze. Přestože nebyla na sociálních sítích jinak vůbec aktivní, v tomto období na instagram příběhu sdílela fotku černého pozadí s nápisem „Pomozte mi.“

Video  Čtyři Slováci zemřeli při děsivé autonehodě v Belgii: Jejich vůz sjel v noci do řeky  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání