Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie dva týdny marně pátrá po matce zavražděného novorozence: Žádají o pomoc veřejnost

Zavražděného novorozence našli ve žlutém kontejneru na posyp.
Zavražděného novorozence našli ve žlutém kontejneru na posyp.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
9. srpna 2023
12:21

Kriminalisté už dva týdny pátrají po pachateli otřesné vraždy novorozence, jehož tělíčko bylo nalezeno v kontejneru na posyp v Lipně nad Vltavou. Opakovaně prosí o pomoc možné svědky, kteří mohli něco vidět.

Už dva týdny se snaží krajští kriminalisté vyřešit případ vraždy malého novorozence. Toho našli koncem července v kontejneru na posyp v Lipně nad Vltavou. Dítě tam údajně leželo více jak deset dní. „Krajští kriminalisté na místě provedli neodkladné a neopakovatelné úkony a nařídili soudní pitvu. Ve věci následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ popsala mluvčí policistů Lenka Krausová.

Podle dřívějšího vyjádření kriminalisté hledají hlavně matku novorozence, kterou se jim nedaří vypátrat. O pomoc prosí i veřejnost. „Konkrétně hledáme osobu, která se pravděpodobně v době od 10.–17.7. letošního roku pohybovala kolem kontejneru na posyp u budovy Základní školy v Lipně nad Vltavou a novorozené dítě do ní vložila,“ dodala Krausová.

Smrt kojence řeší i kriminalisté v Jihlavě, kde obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti 34letou ženu. Pořádně zabrat dala kriminalistům z Havlíčkobrodska tehdy 21letá žena, několik měsíců jim unikala. Nakonec šetřením zjistili, že zavraždila dvě novorozeňata, k oběma případům se přiznala. Podle znalců byla bezcitná, chladnokrevná a sebestředná. Dostala 20 let vězení.

Video  Žhářský útok Zdeňka Konopky se počtem obětí stal v té době nejhorším útokem v novodobé historii České republiky  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání