Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Táta od rodiny zemřel poté, co na dovolené vypil balenou vodu: Nakazil se nemocí podobnou salmonele!

Autor: rc - 
21. srpna 2023
09:35

Tragicky dopadla rodinná dovolená na Kypru. Třiašedesátiletý fotbalový rozhodčí Colin Greenway (†63) si se svou manželkou a dětmi užíval prázdniny ve městě Peyia. Po návratu domů trpěl bolestmi břicha a skončil v nemocnici. Na dovolené se údajně nakazil kampylobakteriózou poté, co vypil balenou vodu! Boj se závažným onemocněním prohrál.

Na Kypr rodina z anglického města Swaffham v hrabství Norfolk vyrazila v minulém roce. Trávili prázdniny ve městě Peyia. Otec rodiny Colin Greenway se vrátil domů do Anglie o něco dřív, zatímco jeho manžela Sue (62) s dětmi Ellen (33) a Matthewem (26) a svou maminkou Ann (83) zůstali v dovolenkovém ráji.

Colin se ale po návratu z dovolené necítil dobře. Trpěl bolestmi břicha a nakonec se fotbalový rozhodčí rozhodl navštívit lékaře. Skončil v nemocnici. Po vyšetření lékaři zjistili, že trpí závažným onemocněním zvaným kampylobakterióza, které připomíná salmonelózu. Člověk onemocní po požití infikované vody či nedostatečně tepelně zpracovaného masa. Colin se měl podle informací britského deníku Daily Mirror nakazit poté, co vypil balenou vodu.

V nemocnici mu mladší lékař předepsal léky, které měly snížit riziko tvorby krevních sraženin. Colin byl propuštěn do domácí péče, kde zemřel na plicní embolii. Dle vyšetřování jeho úmrtí se podle výše zmíněného deníku zjistilo, že ošetřující lékař mu předepsal pouze polovinu běžné dávky léků proti srážlivosti krve. Po dobu jeho hospitalizace v nemocnici navíc jeho předpis nezkontroloval starší lékař, konzultant ani lékárník. Otce našla jeho dcera 29. října loňského roku bezvládného v posteli. „Moje děti mi zavolaly a řekly: mám hroznou zprávu, našla jsem otce mrtvého v posteli. Úplně jsem křičela. Byla jsem v naprostém šoku,“ uvedla Sue pro výše zmíněný deník. „Nemohla jsem se rozloučit. Byl tak chytrý. Žil pro fotbal,“ dodala.

Video  Porucha trávicího ústrojí. Co může způsobit častý průjem?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání