Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapečka v Olomouci srazilo auto: Po nárazu odletěl o několik metrů a skončil v bezvědomí

Chlapeček s tatínkem přišli poděkovat záchranářům
Chlapeček s tatínkem přišli poděkovat záchranářům  (Autor: ZZS Olomouckého kraje)
Autor: jel - 
2. listopadu 2023
14:28

K hrozné události došlo ve středu 2. srpna v Olomouci. Nedaleko základny zdravotníků v ulici Hněvotínská srazilo vozidlo dítě. Chlapeček byl v bezvědomí, musel být napojen na plicní ventilaci a převezen do nemocnice v Ostravě. Naštěstí vše dobře dopadlo a klučík nebude mít žádné následky. S tatínkem přišli záchranářům poděkovat.

Chlapečka v srpnu v Olomouci srazilo auto a dítě po nárazu odlétlo o několik metrů dál a upadlo do bezvědomí. Svědkem havárie byl pracovník záchranky, který zrovna neměl službu. Ten se ihned vydal dítěti na pomoc. Krátce nato byla na místě i sanitka.

„Po adekvátní první pomoci se poté při příjezdu našich posádek probírá do neklidu, pláče. Jeho vitální funkce nejsou vůbec uspokojivé, stav se zhoršuje - nastávají křeče celého těla,“ popsala na sociální síti Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje mluvčí Lucie Mikisková.

Záchranáři dali chlapečkovi utišující léky a napojili ho na plicní ventilaci. Pak byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě. 

„A dnes? Přišel i se svým tatínkem na návštěvu - zcela bez následků!! Měli jsme slzy v očích,“ doplnila mluvčí. „Protože, co je víc než záchrana života a ještě k tomu toho dětského?“ uzavřela příběh se šťastným koncem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání