Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Petra po vážné dopravní nehodě skončila v kómatu: Znova se musela naučit chodit i mluvit

Autor: jel - 
18. října 2023
10:22

Vážná dopravní nehoda kamionu a osobního auta se stala minulý rok v červnu u Litomyšle. Petra při ní utrpěla vážná zranění a skončila v kómatu v nemocnici. Pak se musela znovu naučit chodit i mluvit a spoustu dalších věcí. Statečná žena to ale zvládla a nyní přišla i s manželem poděkovat záchranářům, kteří u nehody zasahovali.

Petra utrpěla při nehodě vážné poranění mozku a po probuzení z kómatu měla ochrnutou levou polovinu těla. „Musela se naučit vše od začátku - mluvení, chůzi, poznávání okolí, psaní a spoustu dalších úkonů, které nás provází v běžném životě. Začal také nekonečný kolotoč rehabilitací a pobytů v rehabilitačních léčebnách,“ popsala na sociální síti mluvčí pardubických zdravotníků Alena Kisiala.

Statečná žena se ale nevzdala a postupně dokázala vstát z vozíku a díky své nezlomné vůli bojovala s nepříznivým osudem. Velkou oporou jí v nelehké situaci byl partner Honza, za kterého se rok po nehodě vdala.

Mladá žena i s partnerem přišla tento týden navštívit záchranáře, kteří v červenci 2022 u nehody zasahovali. „Taková krásná setkání jsou pro nás obrovskou motivací,“ uvedla mluvčí. „Oběma mladým lidem fandíme a držíme palce na jejich společné cestě životem,“ dodala na závěr.

Manželé si navíc založili stránku s názvem „Život po nehodě“, kde pomáhají a radí lidem s podobným osudem.

Video  Bezohledný cyklista v Kladně Kročehlavech srazil na chodníku dítě a ujel  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání