Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragická nehoda na Přerovsku: Při srážce dvou aut zemřel řidič!

Aktualizováno -
22. října 2023
11:55
Autor: ČTK - 
22. října 2023
11:08

Jednačtyřicetiletý řidič zahynul v noci na neděli při srážce dvou osobních automobilů na silnici I/48 u obce Polom na Přerovsku. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

„Podle prvotních informací měl vjet jednačtyřicetiletý řidič vozidla Volkswagen z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozem značky BMW, za jehož volantem seděl o 15 let mladší řidič. Při dopravní nehodě utrpěl řidič automobilu Volkswagen zranění, kterým na místě, i přes veškerou snahu záchranářů, podlehl. Nikdo další zraněn nebyl,“ uvedla mluvčí. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na více než milion korun.

U nehody zasahovali také hasiči. „Po čelní srážce dvou osobních aut jsme vyprostili ze zdemolovaného vozu těžce zraněného řidiče, který zůstal v kabině zaklíněn. Ve spolupráci se záchranáři probíhala resuscitace,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči zasahovali v noci na dnešek také u nehody v Olomouci-Černovíře. „Pomocí hydraulických nástrojů jsme vyprostili zraněnou osobu, která po nehodě zůstala zaklíněna v osobním autě. To se při kolizi převrátilo na střechu a skončilo zdemolované v příkopu,“ uvedla Balážová. Při nehodě utrpěla zranění řidička, podle Vaňharové alkohol vliv na nehodu neměl, škoda je předběžně vyčíslena na půl milionu korun.

Podle předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK je řidič, jenž zemřel u Polomi, letošní 12. oběť dopravních nehod v kraji. Za celý loňský rok zemřelo při nehodách na silnicích v Olomouckém kraji 12 lidí. V roce 2021 jich bylo 41, o rok dříve 23.

Video  Při pádu rogala na Nymbursku zemřeli dva muži (21. října 2023).  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání