Nehoda se stala kolem 12:30. „Dvě soupravy, zadní náraz. Zhruba 30 zraněných. Probíhá třídění zraněných,“ sdělil krátce po nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Nikdo není ve vážném stavu. Probíhá třídění zraněných a odvoz do plzeňských nemocnic. Všechny složky IZS jsou na místě,“ uvedl na síti X hejtman Rudolf Špoták (Piráti).

 

22 zraněných

Někteří cestující se z tramvají dostali ven sami, jiné vynášeli záchranáři. Mnozí z nich měli zakrvácená ústa a plivali krev. Při srážce tramvají v Plzni bylo nakonec podle záchranářů zraněno 22 lidí. „U všech šlo o lehká zranění, která

utrpěli při brzdění tramvaje. Jde o zranění v oblasti hlavy, rukou a hrudníku,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová. Středně těžce byla zraněna řidička tramvaje. 

Video
Video se připravuje ...

V Plzni se srazily dvě tramvaje, zranilo se 22 lidí. Zbyněk Schnapka

„Stál jsem ve voze a telefonoval. Při tom jsem se díval z okna ven. Najednou přišla rána a já letěl dopředu. Obličejem jsem dopadl na sedačku přede mnou,“ řekl Jiří (19).

 

Náhle zastavila

„První jedoucí tramvaj z dosud nezjištěných příčin prudce zabrzdila a zezadu do ní narazila druhá tramvaj,“ řekla policejní mluvčí Michaela Raidlová.

Podle školáka (10), který jel v první tramvaji, nastoupila do vozu na zastávce starší paní. Té se měla ve dveřích zaseknout noha. „Mačkali jsme tak tlačítko nouzového otevření dveří. Tramvaj se zastavila a pak do nás narazila ta druhá,“ uvedl kluk.

Přesné počty zraněných mluvčí nevěděla, zatím neznámé jsou podle ní příčiny a okolnosti nehody. Nehoda v místě zkomplikovala dopravu. 

Fotogalerie
14 fotografií