„Krajští kriminalisté případ překvalifikovali na zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Původně totiž začali násilníka stíhat pro těžké ublíženi na zdraví. Místo původních až deseti let v base mu nově hrozí i výjimečný trest. Na soud čeká ve vazbě.  

Krvavé zranění

Brutální incident se odehrál poslední zářijovou sobotu večer. Násilník svoji ženu fyzicky napadl, vrcholem bylo, že jí v intimních partiích odpálil petardu. Ta nebožačku vážně zranila. Muž ji ještě odvezl do nemocnice v Plzni a tvrdil, že silně krvácející žena utrpěla ránu do břicha.

Ze špitálu v klidu odešel. Když ale lékaři viděli otřesná zranění, která pyrotechnika napáchala, zalarmovali policisty. Ti surovce záhy dopadli. Po obvinění, tehdy ještě z těžkého ublížení na zdraví, následoval návrh na vzetí do vazby.

Šel do vazby

„Je obava, že by se na svobodě mohl vyhýbat trestnímu řízení, ovlivňovat svědky nebo pokračovat v trestné činnosti,“ uvedla šéfka plzeňského okresního státního zastupitelství Lenka Kocurová. Soud žádosti vyhověl, muž putoval za mříže.

Zraněná se v nemocnici podrobila okamžité operaci. Muž pohnutky, které ho k nepochopitelnému činu vedly, nevysvětlil. Místní uvedli, že s cizinci na ubytovně před incidentem problémy nebyly.

VIDEO: Jak se uhasit, když hořím.