„V ohrožení jsou v tu chvíli osádky dalších vozidel i zasahující složky,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Za riskantní a nebezpečný nešvar proto padaly pokuty. „Policisté z Mankovic hned zareagovali a 14 řidičů zkasírovali, protože se nevěnovali řízení," dodala mluvčí. Jako lovci senzací si střet dvou náklaďáků a zásah nahrávali. Pomocníkem byl strážcům zákona speciální dalekohled se záznamovým zařízením.

Řídil i přes zákaz

„Na místě policisté vyřídili 13 přestupků v příkazním řízení na místě v maximální možné výši pokuty. U jednoho z „natáčejících“ navíc zjistili, že usedl za volant i přes soudem uložený zákaz řízení,“ podotkla mluvčí. Řidič byli o tisícovku "lehčí".

Nevěnování se řízení přitom v Moravskoslezském kraji vítězí s několikanásobnou početní převahou nad dalšími příčinami dopravních nehod. Za prvních 9 měsíců se zde stalo 7 422 dopravních nehod, při kterých bylo 27 osob usmrceno, 99 zraněno těžce a 1 538 lehce. K čtvrtku počet usmrcených stoupl ještě o pět.  

„Co se týká držení hovorového zařízení při jízdě, od ledna do září zjistili moravskoslezští policisté téměř 19 360 přestupků,“ upřesnila Štětínská.

VIDEO: Hromadná nehoda na dálnici D1 na Novojičínsku z letošního dubna. Srazilo se sedm aut, záchanáři ošetřili sedm lidí.

Video
Video se připravuje ...

Hromadná nehoda na dálnici D1 na Novojičínsku. Srazilo se sedm aut, záchanáři ošetřili sedm lidí. HZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
4 fotografie