Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pár nerušeně kouřil marihuanu: Jejich autistický syn se mezitím utopil

Autor: hpe - 
25. října 2023
18:36

Nezodpovědní američtí rodiče Barbara a Lester byli zatčeni poté, co nechali svého tříletého syna bez dozoru. Ten se vyplížil z bytu a utopil se v nedalekém rybníku. Podle policie, která na místo dorazila kvůli nahlášení chlapcova zmizení, celý apartmán silně zapáchal marihuanou. 

Krátce po třetí hodině odpoledne dorazila místní policie na podnět Lestera Ortize, který se dožadoval pomoci při hledání svého syna Ethana, kterého s rodinou naposledy viděli zhruba před půlhodinou.

Jeho partnerka Barbara Ruizová dále policii vypověděla, že okolo jedné hodiny byla ve své koupelně a slyšela, jak bouchly dveře. Poslala pak prý svou náctiletou dceru, aby zkontrolovala, co se děje a zdali malý Ethan byt neopustil. Dívka však nic podezřelého nezaznamenala, a tak nebyl důvod k panice.

Jakmile policie nemohla chlapce najít uvnitř apartmánu, vydala se do terénu bytového komplexu. V rybníku si pak všimla divného plovoucího objektu, bohužel šlo o bezvládné tělo malého Ethana. Policisté ho z vody vynesli na břeh a posléze byl převezen do nemocnice, kde byl po čtvrté hodině prohlášen za mrtvého.

Nehoda, nebo zanedbání?

Ze všech dostupných informací o okolnostech úmrtí dítěte je evidentní, že se nejednalo o pouhou nehodu. Oba rodiče za sebou mají určitou kriminální minulost. Barbara má dokonce záznam přímo za týrání dítěte a Lester za krádež.

Podle výpovědí matky se navíc Ethan takto ven vykradl už po několikáté. Ani podle některých obyvatel ostatních apartmánů se nejednalo o nic neobvyklého a Ethan byl prý často bez dozoru. A co víc, jak kriminalisté dále uvedli, v bytu prý silně páchla marihuana. 

„Celá situace je o tolik tragičtější, protože se jí dalo lehce vyhnout. Tito rodiče dost dobře věděli, že jejich tříletý syn ví, jak se z bytu dostat ven. Stalo se to v minulosti už několikrát. Máte doma dva rodiče a nemáte žádné bezpečnostní opatření, aby jste dítěti, které v minulosti několikrát uteklo, zabránili v odchodu. Takže smrti chlapce se dalo určitě předejít,“ uvedla podle deníku People policejní tisková mluvčí Bianca Gillettová. 

msamec3 ( 27. října 2023 12:00 )

Přesně tak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání