Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na východním Slovensku utonuly dvě děti (†3 a †10): Policie to vyšetřuje jako zabití!

Autor: štt - 
29. července 2022
16:03

Během několika dní zasáhly obyvatele východního Slovenska dvě tragédie. U Košic bylo nalezeno bezvládné tělo desetiletého chlapce. Ve Velkých Kapušanech utonulo tříleté dítě. Policie oba případy vyšetřuje jako trestný čin zabití.

Vyšetřovatelé zjistili, že děti opustily osadu, aby se ochladily. Bez doprovodu dospělého pak dováděly v malé tůňce. Batole, jež neumělo plavat, uklouzlo a skončilo pod hladinou. Nezachránila ho ani pomoc místních obyvatel ani přivolaní záchranáři. „Bližší okolnosti této tragické události policie vyšetřuje jako podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti," uvedla pro Noviny.sk mluvčí KR PZ Košice Jana Mesárová.

Další nehoda se stala také nedaleko Košic. V bazénu byl nalezen desetiletý chlapec bez známek života. Lékař na místě předběžně vyloučil cizí zavinění. Přesnou příčinu chlapcovy smrti určí až pitva. „Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ dodala mluvčí KR PZ Košice Jana Mesárová

Oslovený lékař Ondřej Balko reportérům vysvětlil, jak při záchraně utonulého postupovat: „Pravděpodobně vdechl vodu, která se mu dostala do dýchacích cest.“ Zraněného je potřeba co nejrychleji dostat na břeh a zajistit jeho životní funkce. „Pokud je osoba v bezvědomí a nedýchá, začínáme s pěti počátečními vdechy. Poté pokračujeme se stlačováním hrudníku v poměru třicet ku dvěma,“ uvedl lékař.

Video  Na východním Slovensku utonuly dvě děti (†3 a †10).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání