Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ve vodní nádrži na Lounsku se utopily dvě malé děti! Tragickou smrt sourozenců řeší policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Vlaďka Hradská)
Aktualizováno -
23. srpna 2023
14:00
Autor: jel, miv, ČTK - 
23. srpna 2023
13:40

V úterý odpoledne došlo k tragédii nedaleko Liběšic na Lounsku. V hasičské nádrži Klůček se tam utopily dvě malé děti. Kvůli smutné události je nyní nádrž pro veřejnost uzavřená.

Děti se měly jít do nádrže koupat. Údajně šlo o sourozence. Osudným se jim stalo zřejmě i to, že je zde koupání na vlastní nebezpečí a bez přítomnosti plavčíka.

„Kriminalisté zahájili úkoly trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vzhledem k počátečnímu stádiu prověřování a věku obětí nebudeme poskytovat bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Na místě zasahovali krajští záchranáři. K nádrži vyjela pozemní posádka a letecká záchranka z Ústí nad Labem. „S ohledem na vyšetřování nemůžeme nic dalšího sdělit,“ řekl ČTK mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Prokop Voleník.

Web iDnes uvedl, že s dětmi měla být na koupališti dospělá žena, nejednalo se však prý o matku. Policie nejprve obdržela oznámení o pohřešovaných dětech, později se našla v nádrži jejich těla.

Správa vodní nádrže Klůček informovala na sociální síti o tom, že nádrž je kvůli tragické události pro veřejnost v současné době uzavřena. „Chtěli bychom vyjádřit upřímnou soustrast rodině a poděkovat všem, kteří se zúčastnili záchranné akce. Prosíme, nebuďte lhostejní, dívejte se kolem sebe,“ dodala na webu. 

Video  Víte, že většina lidí se topí úplně potichu?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání