Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Místní v Chorvatsku zachraňoval české děti: Místo vděku jej matka poslala do háje

Autor: fik - 
22. srpna 2023
21:32

Policie v Zadaru v pondělí odpoledne řešila případ, kdy rodiče nechali své děti v rozehřátém autě před obchodním centrem. Údajně se jednalo o děti z Česka ve věku pěti a dvou let. Mladší chlapec spal a byl ve vážném stavu, život mu zachránil muž, který šel náhodou kolem a zavolal záchranku. Rodiče místo vděku projevili agresivitu - starší chlapec dostal vyhubováno a matka nešetřila sprostými slovy, do háje poslala dokonce i záchranáře.

Muž si všiml dvou chlapců, kteří seděli sami v zaparkovaném autě na parkovišti nákupního centra v Zadaru. Okna byla sice pootevřená a dveře odemčené, starší hoch musel dveře zavřít, protože bránily v parkování ostatních vozidel. Venku bylo neúprosné horko a mladší z bratrů vypadal, že akutně potřebuje lékařskou pomoc. 

Zachránce dveře auta ihned otevřel a kontaktoval záchrannou službu, která na místo přijela do několika minut.  Dvouletého chlapce následně lékaři ošetřili v záchrance. „Řekla jsem mu, že tomu dítěti zachránil život. Nemyslím si, že by jinak přežilo,“ sdělila očitá svědkyně pro zadarský deník 24sata. Záchranáři posléze potvrdili, že obě děti už jsou v dobrém zdravotním stavu.

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

Chvilku po zdravotnících k případu přijela i policie. Rodiče se však k dětem nevrátili ani po třičtvrtěhodině a tak se je chorvatský hrdina vydal hledat do obchoďáku. Na parkovišti se mezitím shromáždili lidé a nestačili se divit.

Když se konečně objevil otec, začal křičet na staršího chlapce, který v šoku seděl v záchrance. „Zdravotní sestra mu řekla, že se jeho syn ničím neprovinil a zavolal je pán, který si všiml, že sedí samotní v autě,“ vypověděla jedna z přihlížejících. 

„Posléze přišla i matka. Tvrdila, že jeden z hochů spal a že nechali otevřené okénko. Záchranáři ji sdělili, že kluka sotva zachránili, a ona jim řekla, ať jdou všichni do háje. Byli jsme zaskočeni,“ dodal svědek. 

Policie varuje rodiče, aby nenechávali své děti samotné v uzavřených autech. Následky mohou být tragické.

Eva Kopecká ( 23. srpna 2023 21:42 )

To je hrozný přístup k dětem. A když se to stalo v cizině, je to i ostuda. Bohužel někteří rodiče se tak ke svým dětem chovají. Oni jdou nakoupit do klimatizovaného obchodu a děti to musejí vydržet v tom vedru venku. Nepochopím, proč je nevzali s sebou.

illenne ( 23. srpna 2023 20:13 )

Měli by je nahlásit české sociálce, to je neskutečné, stačilo málo a mohli o děti přijít. Hrozné, jací jsou někteří rodiče. Tohle nemá s tím, že nikdo není dokonalý, nic společného. Nechat děti v tom horku v autě a bez dozoru. O jejich rodičovství svědčí i to, jak se pustili do záchranářů a do staršího chlapce.

pisecanda ( 23. srpna 2023 18:25 )

Se rodičů zastáváte?To se mě snad zdá….. leda že se chováte stejně👎😇

pisecanda ( 23. srpna 2023 18:24 )

Příšerná rodiče( pokud se dají rodiči nazvat). Flákajíse po obchodech a na děti kašlou. Ostuda pro ČR. Chorvatům měli být vděčni za to, že nebyli lhostejná. Rodičům bych nakopala zadky…….

Helena K ( 23. srpna 2023 14:07 )

Určitě to rodiče nedomysleli, nikdo není dokonalý, člověk si někdy nerad přizvnává, že se chová jako hovado, takže obranný reflex je se chovat jako blbec!!! O tom, že jsme nejhorší rodiče na světě by se dalo polemizovat. Určitě to tak není. Děcko má znát své hranice a né být v rodině Bohem, resp. osobou, která si děla co chce, protože pro rodiče je to zátěž něco zakazovat, dovolovat, nařizovat...a nebýt tzv. kamarád. Bohužel rodiče mají být rodiči, kamarádů mají děti dost... ach jo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání