Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Václav (57) měl zastřelit svého souseda. Před soud přišel o slepecké holi, prý špatně vidí!

Autor: ČTK, inf - 
22. srpna 2023
14:48

V Liberci v úterý začal soud se sedmapadesátiletým Václavem R. Loni v září na okraji Liberce zastřelil nelegálně drženou pistolí dvaašedesátiletého souseda, s nímž měl dlouhodobé spory. Podle obžaloby tak učinil s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, za což mu hrozí až 20 let vězení. Vazebně stíhaný muž se k činu v úterý u soudu přiznal, odmítá ale, že by šlo o úmysl. Tvrdil, že se bál o svůj život a pistoli měl na svoji obranu. Rozsudek v úterý soud nevyhlásí, odpoledne budou vypovídat znalci a při dalším líčení příští týden ve středu svědci.

„Chtěl jsem zabránit tomu útoku, ale ne ho zabít. Byla to náhoda,“ řekl obžalovaný. Tvrdí, že velmi špatně vidí. V úterý k soudu přišel i se slepeckou holí. Souseda střelil loni 24. září v Kateřinkách do hlavy, na místě zemřel.

Pozůstalí žádají po obžalovaném jako náhradu duševních útrap 2,6 milionu korun. Muž je obviněný i z nedovoleného ozbrojování, podle obžaloby měl kromě pistole i dva samopaly, pušky a několik tisíc nábojů. Obžalovaný u soudu uvedl, že tyto zbraně patřily jeho kamarádovi, který je měl u něj uložené.

Muž soudu řekl, že spory se sousedem měl od začátku, kdy si koupil v Kateřinkách garáže, což bylo před 12 lety. Tvrdil, že ho soused chtěl odtamtud „vyštípat“, opakovaně mu vyhrožoval a jednou i se synem ho také fyzicky napadl. „Skončil jsem v nemocnici s přeraženým nosem a dobitými žebry,“ uvedl obžalovaný. 

Uvedl, že v den vraždy se snažil vytvořit z pneumatik drenáž za garážemi, aby na ně netekla voda z prudkého svahu, který patřil sousedovi. Když mu napoprvé soused vynadal, obžalovaný odešel, ale pak se vrátil, aby drenáž dodělal.

Když přišel soused podruhé, byl muž dle svých slov v rohu, neměl kam utéct a bál se, že ho soused napadne. Vytáhl proto pistoli, ale soused šel dále. „Asi si myslel, že je to atrapa,“ uvedl. Řekl také, že jak špatně vidí, myslel si, že soused zvedl motyčku, a proto bez míření vystřelil.

Video  Insta Crime Podcast: Ústecký řezník zavraždil mladou mámu (†21)  - pdc, icp, Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

 

verka1 ( 24. srpna 2023 12:16 )

Oční lékař posudek co má s očima, sítnice, rohovka, zelený zákal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání