Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Teroristé z Hamásu zabili malou Emily (†8): Smrt byla požehnáním, řekl její otec

Autor: rc - 
13. října 2023
05:00

Zdrcený otec Thomas Hand popsal okamžik, kdy mu oznámili, že jeho dcera Emily je mrtvá. Osmiletá holčička se stala jednou z obětí radikálního hnutí Hamás. Dívka přespávala u své kamarádky v kibucu Be'eri, když tam vtrhli ozbrojenci. Hand uvedl, že čekal dlouhé dva dny, než se dozvěděl, co se s jeho dcerkou stalo. A když konečně zprávy o její smrti přišly, cítil úlevu.

Emily přespávala u své kamarádky v kibucu Be'eri, který leží poblíž hranic s Gazou. V sobotu 7. října kolem sedmé hodiny ráno do kibucu, jenž byl domovem zhruba 1200 lidí, vtrhli ozbrojenci radikálního hnutí Hamás. Při útoku zemřelo nejméně sto lidí.

Teror v kibucu údajně trval kolem dvanácti hodin. Thomas Hand, otec Emily, netušil, co se s jeho dcerou stalo. Když slyšel osudné ráno výstřely, okamžitě pomyslel na svou dcerku, která byla v domě u sousedů. Nemohl se tam ale dostat. Poté, co byl evakuován izraelskou armádou, nezbývalo než čekat na zprávy o osudu malé Emily.

V rozhovoru pro americkou televizi CNN Hand uvedl, že čekal dlouhé dva dny, než se konečně dozvěděl, co se s Emily stalo. Poté, co mu řekli, že našli tělo jeho dcery, propukl v pláč a pocítil úlevu. „Řekli: Našli jsme Emily, je mrtvá. A já jen řekl: Ano! Řekl jsem ,ano‘ a usmál jsem se,“ uvedl otec. „To byla ta nejlepší možnost,“ dodal s tím, že se mohla stát rukojmím Hamásu, což je podle něj horší než smrt.

„Jestli víte něco o tom, co dělají lidem v Gaze, je to horší než smrt,“ uvedl. Podle něj by jeho dceru drželi v temné místnosti plné lidí, bez jídla a bez vody. Byla by vyděšená. „Takže smrt byla požehnáním. Absolutní požehnání,“ uzavřel.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Video  Vrazi z Hamásu unesli Němku z festivalu: Svlékli ji, mučili a fotili se s jejím tělem.  - Sociální síť X
Video se připravuje ...

Megera z Makrel ( 13. října 2023 22:32 )

La_regazza obliz ju

Helena Rubinstein ( 13. října 2023 20:48 )

Na jeho miste bych si prala to same!

Brett ( 13. října 2023 19:17 )

Stejná svoloč jako ruští náckové tíhle rušnikáři !!

Moly28 ( 13. října 2023 17:08 )

Ano, ty jsi právě ten případ testosteronu

Moly28 ( 13. října 2023 16:47 )

Já jsem to pochopila, však to píšu, jen to slovo požehnání. Na to mám averzi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání