Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Děsivá vražda v Prievidze: Mladík zabil svého strýce a neušetřil ani psa!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Nový Čas)
Autor: hpe - 
6. října 2023
17:41

Hádka strýce (†60) se synovcem skončila tragédií. Mladý schizofrenik, který se léčil na psychiatrii, bodnul svého strýce do hrudníku a poté zamordoval i psa. Na místě činu meškal i po vraždě. Našla ho tam zhrozená matka. 

Slovenským sídlištěm ve městě Prievidza otřásla hrůzná vražda důchodce. Před smrtí se snažil dovolat příbuzným, ale marně. Podezření, že se mu mohlo něco stát pojala až jeho sestra, které na telefonní hovory neodpovídal. V nočních hodinách se za bratrem vydala. Místo přivítání ji však čekal šok. Svého bratra nalezla mrtvého a k jejímu překvapení byl vrahem její vlastní syn, který v bytě zůstal. Utrpení ženy ale nebylo u konce. V další místnosti objevila také ubodaného pejska. 

„Hádka dvou mužů vyústila do fyzického útoku a skončila bodnutím 60letého muže nožem do hrudníku. Ten způsobeným zraněním podlehl,“ uvedla trenčínská policie na svých facebookových stránkách.

Mladík trpící schizofrenií v minulosti navštěvoval psychiatrickou léčebnu. Podle jeho matky jeho léčba probíhala úspěšně. Po vyostřené hádce se strýcem, se kterým spolu v bytě v Prievidzi bydleli, ale mladíkovi „přeplo“ a konflikt se rozhodl řešit násilím. Záhadou však zůstává, proč zabil i strýcova psa. 

„Obviněný měl následně v jiném pokoji napadnout nebohého psa, a to způsobem, že ho měl víckrát bodnout doposud neztotožněným ostrým předmětem. Jedno z těchto bodnutí, a to na levé straně, bylo smrtelné a došlo k vykrvácení,“ doplnila pro TVNoviny.sk policie.

Mladík byt poté neopustil. Policie ho na místě rovnou zatkla a poté umístila do cely. 

„Policie zpracuje podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, o jeho dalším osudu tak bude rozhodovat soud. V případě dokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 20-25 roků,“ uvedla dnes policie na serveru tvnoviny.

Video Jan je obžalován z vraždy své matky. Když se k němu policie dobývala, křičel, že se bojí, protože má v bytě mrtvolu. - Reprofoto TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání