Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Polský Fritzl“ prý mlátil manželku Hannu (†35): Zavinil incest otce s dcerou její předčasnou smrt?

Autor: kur - 
22. září 2023
05:00

Mrazivý případ incestu otce Piotra Gierasika (54) a dcery Pauliny Gierasikové (20) ve vesničce Czerniki v severním Polsku má možná další oběť. Gierasik údajně zavinil i předčasnou smrti své ženy Hanny (†38). Ta prý zemřela po zjištění, že její manžel udržuje sexuální vztah s vlastní dcerou.

Pravda vyšla najevo, když policisté v pátek nalezli v nechutném sklepě rodinného domu pohřbené ostatky dvou dětí. V sobotu ze stejného místa vykopali ostatky třetího novorozence, který pravděpodobně zemřel před několika lety, protože tělíčko bylo v pokročilém stádiu rozkladu, informoval Daily Mail.

Prokurátoři jsou nyní pevně přesvědčeni, že nejméně dvě ze zavražděných dětí byly výsledkem incestního vztahu mezi Piotrem a jeho dcerou Paulinou. Třetí miminko pravděpodobně zplodil s nejstarší dcerou, kterou měl znásilnit.

Předčasná smrt Gierasikovy manželky Hanny prý jen prohloubila jeho nechutné chování, protože na výchovu dětí zůstal v izolovaném a zanedbaném rodinném domě ve vesnici Czerniki sám.

K manželce se navíc podle sousedů Gierasik nechoval dobře. „Křičel na ni a řval, i když měla plné ruce práce s péčí o 12 dětí. Byla milující matkou,“ uvedla jedna z obyvatelek polské obce. „Mlátil ji a mysleli jsme si, že ji nakonec i zabil. Teď si říkáme, že poslední kapkou pro ni mohlo být zjištění, že má sex s její  dcerou,“ dodala.

„Nikdy nebyla nemocná, ale najednou zhubla, vypadaly jí vlasy, převezli ji do nemocnice a už se nikdy neprobrala. Nikdo její smrt nevysvětlil, nevěřím, že jen tak zemřela. Bylo jí teprve 38 let,“ popsala další ze sousedek.

Hanna zemřela 18. září 2008, je pohřbena na nedalekém hřbitově s nápisem: „Bůh to tak chtěl.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání