Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Police v Polsku objevila těla tří novorozenců: Zadrželi mladou ženu (20) a jejího otce

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Policja Śląska, Facebook)
Autor: ČTK, štt - 
16. září 2023
15:16

Polské úřady obvinily z vraždy dvacetiletou ženu poté, co policie nalezla ve sklepě domu ve vsi na severu země těla tří novorozenců. Žena byla také obviněna z incestu a zadržen byl také její čtyřiapadesátiletý otec, uvedla na svém webu televize TVN 24 s odvoláním na prokuraturu. Za vraždy dětí hrozí ženě doživotí, uvedla prokuratura.

Policie podle stanice nejprve v pátek našla tělo jednoho mrtvého novorozence, následovalo zadržení padesátníka a ženy, která je jeho dcerou a zároveň matkou mrtvého dítěte. Pozdě večer se ve stejném stavení našlo tělo druhého novorozence ve stavu pokročilého rozkladu. V sobotu před polednem vyšetřovatelé informovali, že se ve sklepě našly zakopané pozůstatky třetího dítěte.

 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Prokurátor zatím ženu obvinil z dvou vražd a z incestu, uvedl Mariusz Duszyńki z gdaňské prokuratury. Za vraždy hrozí ženě doživotí. Za incest v Polsku hrozí od tří měsíců do pěti let odnětí svobody.

Televize dodala, že případ je dosud ve vývoji. Na místě nadále pracují kriminalisté a zajišťují stopy, které mohou pomoci s objasněním okolností zločinu. Policejní komisařka Karina Kamińská uvedla, že na místě je i psovod se psem vycvičeným v hledání mrtvých. Policisté také vyslýchají svědky. „Dělá se vše, abychom co nejrychleji objasnili příčiny a okolnosti toho, co se tu dělo,“ řekla.

Zadržený otec obviněné ženy, která porodila před třemi týdny, před 15 lety ovdověl a staral se o 12 dětí, podotkl server Onet.

Podezření o incestním vztahu poprvé pojali kolegové z práce. Ženu do zaměstanání vozil a pravidelně z ní vyzvedával její otec. Dcera jej nezvykle oslovovala křestním jménem a občas bylo možné vidět, jak se láskyplně drží za ruce.

Spolupracovníci ještě víc zbystřili, když dívka otěhotněla a zdráhala se říct s kým. Poté, co v jejím telefonu objevili šokující zprávy, které si vyměňovala se svým otcem, případ ihned ohlásili na policii, uvedl Super Express.

Video  Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání