Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Polsku řeší případ podobný krkonošské tragédii: Dceru (†3) s tátou (†37) našli mrtvé v lese!

Autor: pma, inf - 
6. ledna 2023
19:22

Jen pár dní poté, co Českem otřáslo neštěstí z Krkonoš, došlo u našich polských sousedů k podobné tragédii. V lese u města Biłgoraj v Lublinském vojvodství našli policisté tělo Emila S. (†37) a jeho tříleté dcerky bez známek života poté, co po nich několik hodin marně pátrali. Muž se měl podle polských médií oběsit, dokonce si na to do lesa přinesl i stoličku. Holčička Olinka ležela kus od otce s poraněním na hlavě.

Celé Polsko se nemůže v současnou chvíli vzpamatovat z toho, co se ve středu událo na západě země u města Biłgoraj v Lublinském vojvodství. Sedmatřicetiletý Emil odešel dopoledne na procházku se svou tříletou dcerkou Olou. Domů se ale ani jeden z nich živý nevrátil.

„Ve středu kolem 15:30 nám bylo oznámeno, že se pohřešuje 37letý muž a tříletá dívka. Podle příbuzných otec s dcerou kolem desáté hodiny dopoledne odjeli autem z místa bydliště, nevrátili se a s rodinou nenavázali kontakt,“ popsala pro polský web Polsatnews policejní tisková mluvčí Joanna Klimeková.

Otec zabil dcerku, pak se oběsil?

V zalesněné oblasti po dvojici pátrali záchranáři i policie s termovizí. Krátce poté, co byl nalezen mužův zamčený automobil, vyhasly všechny naděje. „Po příjezdu na místo byla pátrací akce ukončena,“ sdělil pro Fakt.pl jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů.

Stejné polské médium uvádí, že Emil S. měl podle všeho nejprve zavraždit svou dcerku Olu, zřejmě ranou do hlavy. Poté si měl sám vzít život a oběsit se na nedalekém stromě za pomoci dřevěné židličky, kterou si na místo činu donesl. Obě těla se nacházela několik stovek metrů od zaparkovaného a zamčeného vozu v hustém lese nedaleko turistické vyhlídky.

Muž loni na několik dní zmizel

Podle Fakt.pl muž loni v srpnu na pár dní záhadně zmizel. Když se našel, přerušil práci řidiče pro tamní řeznictví a zůstal doma, kde se staral o dcerku Olu.

Lidé jsou z takového neštěstí zaraženi. „Když jsme se o této tragédii dozvěděli, bylo těžké tomu uvěřit. Do té doby jsme o podobných případech slyšeli jen v televizi, ne v našem obvykle klidném regionu,“ přiznal jeden ze zasahujících hasičů.

Nápadná podobnost s Krkonoši

Policie polskou tragédii i nadále vyšetřuje a nařídila na pondělí soudní pitvu.

Neštěstí až nápadně připomíná tragédii, která se odehrála před několika dny v Krkonoších. Čtyřicetiletou veterinářku Janu a jejího tříletého syna Adámka několik dní hledala horská služba i policie. Ta případ řeší jako vraždu a sebevraždu. Matka měla nebohého synka uškrtit, poté si sama vzala život oběšením.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Pátrání po Janě a Adámkovi v Krkonoších  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání