Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mámě Lauře (40) museli amputovat všechny končetiny: Špatně uvařená ryba ji málem zabila!

Autor: lim - 
23. září 2023
18:59

Máma Laura Barajasová (40) z Kalifornie musela podstoupit amputaci poté, co snědla nedovařenou rybu, kterou koupila na místním trhu v San José. Po konzumaci jí zčernaly prsty a tragicky přišla o všechny končetiny. Bez operace by zemřela.

Maminka šestiletého dítěte se koncem července nakazila bakteriální infekcí z nedostatečně tepelně upravené ryby, kterou koupila na trhu v San José. Laura dostala těžkou sepsi a lékaři ji museli uvést do umělého spánku. „Měla černé prsty, nohy a spodní ret. Museli ji napojit na dýchací přístroj, selhávaly jí ledviny. Málem přišla o život,“ řekla podle Daily Mirror kamarádka Laury, Anna Messinová.

Lékaři se domnívají, že infekci pravděpodobně způsobila bakterie Vibrio vulnificus. K nakažení zpravidla dochází právě po konzumaci špatně upravených ryb. Podle agentury CDC je každoročně hlášeno přibližně 150-200 případů infekce a asi jeden z pěti lidí s touto infekcí umírá.

Po náročném několikaměsíčním boji v nemocnici jí nakonec lékaři museli minulý měsíc amputovat všechny končetiny. Bez operace by zřejmě zemřela. Její kamarádka Anna v tuto chvíli žádá veřejnost o finanční pomoc z důvodu nákladné péče. Na stránce GoFundMe se ji zatím podařilo z celkové částky v přepočtu asi tří a půl milionů korun vybrat více než třetinu.

 

ivana kollerova ( 6. listopadu 2023 09:37 )

s jednou rukou se da zit, s jednou nohou taky, ale prijit o vsechny koncetiny. ja bych zit nechtela.

gabreta ( 7. října 2023 22:10 )

Kdyby to jelito do sebe cpala bůček, mohla bejt zdravá!!

gizela.kulenova ( 2. října 2023 13:30 )

Kramnýho dostala špatně uvařená ryba do lochu.

Jiří Zvěřina ( 24. září 2023 22:13 )

Hlavně, že jí zachránili kačeří pysky...

krapotkin ( 24. září 2023 01:40 )

Z ryb mám nejradši uherák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání