Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krvavá hrůza v Bangkoku: Turistka na letišti přišla o nohu!

Autor: fik - 
30. června 2023
13:30

Thajská turistka se ve čtvrtek ráno chystala odletět na dovolenou z letiště Don Mueang v Bangkoku. Cestou k letadlu využila jeden z pohyblivých chodníků, a to se jí stalo osudným. Zakopla o svůj kufr a mechanismus pohyblivého chodníku jí dovnitř vtáhl nohu. Záchranáři ženě končetinu museli amputovat!

Sedmapadesátiletá žena byla ve čtvrtek ráno na letišti Don Mueang v Bangkoku na cestě k terminálu 2, odkud měla odletět do města Nakhon Si Thammarat. Pro rychlejší přechod se rozhodla použít jeden z pohyblivých chodníků, kterým letiště disponuje. 

Nebohá cestující však zakopla o svůj kufr a spadla, načež mechanismus na konci travelátoru ženě dovnitř vtáhl levou nohu. Zatímco jí stroj trhal šlachy, svaly i kosti, vyděšení kolemjdoucí se snažili najít nouzový vypínač. 

Turistce byla ihned přivolána lékařská pomoc, avšak končetina byla natolik rozdrcená, že jí zdravotníci nohu museli nad kolenem amputovat. Poté byla převezena do nemocnice Bhumibol Adulyadej.

Lékařský tým z Bhumibol Adulyadej vypověděl, že žena byla původně poslána do nemocnice Karun, ale tam jí řekli, že jí nohu nemůžou zpět přišít, a tak požádala o převoz do jiné nemocnice. 

Travelátor byl mezitím uzavřen, aby technický tým provedl inspekci a bezpečnostní kontroly, a letištní úřady nařídily vyšetřování, aby zjistily příčinu neštěstí. Letiště také uvedlo, že kvůli nehodě nebyly zpožděné žádné lety.

Kufru, o který žena zakopla, chyběla dvě kolečka a v místě, kde žluté hřebínkové pláty zakrývají okraj pásu končícího pohyblivého chodníku, byly tyto dva pláty ulomené.

Ředitel letiště s managementem navštívili pacientku v nemocnici a obdrželi informace o procesu léčby. Letiště je incidentem hluboce zarmouceno a je připraveno plně přijmout odpovědnost a postarat se o náklady na léčbu a kompenzaci,“ uvedlo Don Mueang ve svém prohlášení. 

Podle informací Daily Mail bylo letiště otevřeno v roce 1914 a travelátor japonské značky Hitachi byl instalován v roce 1996. 

V roce 2019 se jednomu z cestujících v mechanismu pohyblivého chodníku na letišti zachytila bota. Vadný chodník byl údajně opraven a hodinu po incidentu vrácen do provozu. Žádat o rozpočet na přechod na nový model údajně plánují v roce 2025. 

Uživatel_5348861 ( 30. června 2023 16:40 )

Nechapu jak ji to mohlo celou nohu schramstnout?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání