Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V Řecku zemřela česká turistka: Téměř hodinu čekala na příjezd záchranky!

Autor: ČTK - 
27. června 2023
19:34

Česká turistka zkolabovala a zemřela na pláži na řeckém ostrově Thasos poté, co čekala zhruba 50 minut na příjezd záchranky. Píše o tom řecký tisk. Úmrtí vyvolalo kritiku odborů i levicové opozice, podle které za špatné fungování záchranné služby mohou škrty ve zdravotnictví. Na celém ostrově, který je v létě vyhledávanou turistickou destinací, je podle tisku v provozu jen jedna sanitka.

Česká turistka ve věku 45 až 50 let zkolabovala na pláži krátce poté, co si šla zaplavat do moře. Podle stanice CNN Greece se ji snažila oživit čtveřice rumunských turistů. Sanitka přijela na místo 51 minut po zavolání, protože zasahovala na jiném místě na ostrově.

Proti nedostatkům ve zdravotnické službě na ostrově protestovali po úmrtí turistky zástupci zaměstnanců ve zdravotnictví i krajně levicová strana SYRIZA. „Na ostrově jsou čtyři sanitky, z nichž je v provozu jen jedna kvůli nedostatku personálu,“ uvedl zástupce zaměstnanců záchranné služby Kostas Tsitsilikakis. Podle něj odbory minulý týden jednaly s vedením ostrova, aby navýšilo počet záchranářů, a zprovoznilo tak alespoň jednu další sanitku.

Video  Slovenská turistka (†38) zemřela po pádu v Malé Fatře.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

nadčasový MP ( 28. června 2023 15:34 )

Spíš se o sebe starat tak, abych žádnou sanitku nikdy nepotřeboval. Neutrpěla úraz, evidentně nebyla zdravá. Nemoc si člověk přivodí sám a sám si od ní musí pomoci, nepřenášet zodpovědnost na doktory.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání