Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Turistka spadla do Mumlavských vodopádů: Druhá i s přítelem uvízla na skále pod Karlštejnem!

Autor: VaB - 
13. června 2023
05:00

Touha po kvalitní fotografii byla zřejmě větší než vlastní bezpečnost. Jedna turistka vlezla do Mumlavských vodopádů a už nemohla ven. Další zase při focení z hradeb Karlštejnu spadl telefon do rokliny, při jeho záchraně však uvízla ona, i její přítel.

Šedesátiletá turistka z Polska si vyšla 9. června k Mumlavským vodopádům na Semilsku. Zřejmě toužila po tom nejlepším selfie, se kterým by se doma pochlubila ostatním. Stále proto s telefonem v ruce postupovala více a více k okraji, až do vodopádu spadla.

Na břeh už to ale nešlo. Kolemjdoucí zavolal na tísňovou linku, že se ve vodopádu topí žena a potřebuje pomoc. Na místo proto vyrazila policie, hasiči i záchranáři. „Ještě před jejich příjezdem ale naštěstí ženě z vody pomohli dva neznámí turisté, kteří pak pokračovali ve svém programu,“ konstatovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena měla velké štěstí, kromě mokrého oblečení byla jinak zcela v pořádku. „Žena asi bude při pořizování selfíček po této zkušenosti opatrnější a ostatním doporučujeme, aby se v zájmu své vlastní bezpečnosti nefotili na rizikových místech,“ dodala mluvčí.

Ze zachránce zachraňovaný

Podobně dopadla i situace ze středočeského Karlštejna. Turistce při snaze zachycení krás okolo hradu vypadl telefon z ruky a spadl do rokle pod hradbami. „Ve snaze zachránit drahý přístroj přelezla hradby a začala ho hledat. Bohužel zůstala uvězněna na skále,“ popsali záchranáři z Trans Hospital.

Na pomoc ženě se vydal její přítel, ani on neměl o moc větší štěstí. I on zůstal na skalách v příkrém svahu uvězněný. „Přivolaným profesionálním hasičům ze stanice Řevnice se podařilo oba nešťastníky bez zranění dopravit zpět na pevnou zem,“ dodali záchranáři.

Video  Záchrana vrtulníkem v Krokonoších.  - Horská služba
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání