Jen málokdo má tak zajímavé vzpomínky na dětství jako právě herečka Tereza Brodská. Dcera Jany Brejchové (83) a Vlastimila Brodského (†81), kteří se v oblíbené komedii zhostili hlavních rolí, nemohla na natáčení chybět. Na instagramu se tak může chlubit snímkem se svou maminkou coby Eliškou Pomořanskou v jednom z nejoblíbenějších českých filmů.

Přestože byla v době natáčení ještě malá, vzpomíná si na něj více než dobře. A také prozradila, co ho maličko zkomplikovalo. „Maminka má panickou hrůzu z koní! A ve scéně, kdy má Eliška Pomořanská ,oficiálně‘ přijet na hrad Karlštejn na koni, nastal zásadní problém,“ prozradila Brodská.

„Původně měla na koni přicválat! Tak to se maminka zhroutila! Tak dobře, řekl režisér Zdeněk Podskalský. Tak jen pomalu na tom koni přiklusej! Máma: To v žádném případě!!! Podskalský: Tak jen pomalu na tom koni přijedeš. Máma: Né!!! Tak jí přidělili takového koňovodiče! A začalo pro něj peklo! Máma na koni, on držel uzdu a máma začala: Ježiši, co ten kůň dělá s tím ocasem? Pán: Paní Brejchová, to ti koně dělají normálně! Máma: Ale teď zaklepal hlavou? To se plaší??? Pán: Né, to odhání mouchy… A takhle to pokračovalo dost dlouhou chvíli… A když už se maminka zase děsila, když se kůň otřásl, pán už s nervy nevydržel a pravil: Paní Brejchová!!! Ten kůň se pod vámi ale musí hýbat!!!“ popsala perné chvíle při natáčení s tím, že pak už byl naštěstí klid.

Jednoduché natáčení to však nebylo ani pro Vlastimila Brodského. „Asi po týdnu natáčení za ním přišel pan Höger, vzal si ho stranou a pravil: Pane kolego, vy hodláte toho Karla IV. hrát pořád takhle???“ prozradila Brodská s tím, že podle ní zvládli rodiče natáčení na výbornou. A vzhledem k tomu, že Noc na Karlštejně stále patří mezi nejoblíbenější české filmy, je jasné, že diváci si myslí to samé.

Video
Video se připravuje ...

20 let od sebevraždy Brodského (†81): Co bylo jeho největším tajemstvím? Videohub

Fotogalerie
76 fotografií