Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Usmívající se turistka v Osvětimi pobouřila internet: Není jediná, kdo pózoval na kolejích smrti!

Autor: rc - 
29. dubna 2023
18:22

Svět šokovala fotografie z bývalého koncentračního tábora v Osvětimi. Snímek zachycuje turistku, která se nechala nafotit na kolejích smrti. Žena se na místě, kde zemřely statisíce lidí, vesele usmívala, jakoby byla někde na pláži. Ovšem není jediná, kdo nevhodně na kolejích pózoval!

„Šílené. Uvědomují si vůbec, kde jsou?“ stojí v jednom komentáři pod snímkem, který na sociální síti twitter publikovala návštěvnice bývalého koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Její fotografie, na níž je turistka, která s úsměvem na rtech pózuje na kolejích smrti, vzbudila na twitteru naprostý poprask. „Nemohu uvěřit tomu, na co se teď dívám,“ píše další. „Chce se mi z toho zvracet,“ stojí v dalším komentáři. „Naprosto ostudné a naprosto neuctivé,“ míní další.

Další nevhodné snímky

Autorka snímku, Britka Maria okomentovala setkání s turistkou jako „otřesný zážitek“. Na fotku reagovalo i Muzeum v Osvětimi s tím, že vyzývá návštěvníky, aby respektovali památku obětí bývalého nacistického koncentračního tábora. V Osvětimi bylo zavražděno víc než milion lidí.

Nicméně to není poprvé, kdy se turisté rozhodli pózovat na kolejích smrti. V roce 2019 samotné muzeum na twitteru publikovalo sérii snímků s turisty, kteří na kolejích pózovali jakoby byli v zábavném parku. „Jsou lepší místa, kde se můžete naučit chodit na kolejích, než místo, které symbolizuje deportaci statisíců na smrt,“ napsalo tehdy muzeum.

Video  Šílené podmínky v koncentračním táboře v Hodoníně u Kunštátu byly předzvěstí tragického osudu moravských Romů  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi