Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nešťastník trpěl bolestmi břicha: Rentgenové snímky odhalily uvnitř těla podivný předmět!

Autor: pma - 
24. května 2023
17:04

Pacient pocházející z Indie trpěl úpornými bolestmi břicha a skoro se nemohl hýbat. V nemocnici lékaři zjistili, že má muž v těle zhruba dvaceticentimetrovou plastovou láhev. Jak se indickému pacientovi dostala do těla, je pro všechny záhadou. Starší muž absolvoval náročnou operaci a v současnou chvíli je naštěstí mimo ohrožení života.

Lékaři se občas nestačí divit, co najdou v tělech svých pacientů. Podobný zážitek má i indický doktor Manoj Chowdhary z města Chhatarpur ve státě Madhjapradéš. 16. května přijal pětapadesátiletého muže, kteří si stěžoval na silné bolesti v oblasti břicha. Zdravotník se rozhodl poslat muže pro jistotu na rentgen. To, co na snímcích spatřil, ho šokovalo.

Může za to psychopatologická porucha?

Ind měl v oblasti břicha zaseknutou plastovou láhev, které byla zřejmě od oleje na vlasy. Muž musel na okamžitou operaci, hrozilo totiž, že mu předmět poškodí orgány. V současné době by měl být pacient podle deníku Daily Mail po operaci a je pod dohledem zdravotníků.

Jak se mu předmět do těla dostal a zda to bylo úmyslně, lékařům nesdělil. Podle deníku Metro by důvodem mohla být vzácná psychopatologická porucha, kdy lidé záměrně požívají různé neživé předměty, aby si tím působili bolest a sebepoškozovali se. Nejčastěji je této nemoc spjata s hraniční poruchou osobnosti.

Nejedná se o první případ

Nejedná se ale o první záhadný případ, ke kterému v Indii v posledních týdnech došlo. Na podzim loňského roku navštívil nemocnici v Novém Dillí sedmadvacetiletý muž, kteří si téměř identicky stěžoval na bolest břicha. Lékaři v těle pacienta objevili láhev deodorantu, kterou se jim během několika hodinové akce podařilo odstranit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi