Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokující objev brazilského lékaře: Rentgen odhalil tisíce larev tasemnice v těle pacientky!

Autor: pma - 
7. května 2023
17:27

Brazilský lékař Vitor Borin de Souza z nemocnice v Sao Paulu zveřejnil na sociálních sítích rentgenový snímek své pacientky, která přišla s přetrvávajícím kašlem. Když ženě doktor pro jistotu udělal rentgenový snímek, nestačil se divit. Vyšlo totiž najevo, že pacientka má v těle zbytky desítek larev nebezpečné tasemnice.

Pacientku z brazilského Sao Paula trápil několik týdnů přetrvávající kašel. Zašla si tedy s obtížemi ke svému lékaři Vitoru Borin de Souzovi. Ten ženu vyšetřil a pro jistotu udělal i rentgenový snímek, aby si prohlédl stav jejích plic. To, co uviděl, ho ale šokovalo.

Na snímku byly patrné stovky jasných skvrnek. Po bližším zkoumání přišel Souza na to, že se ve skutečnosti jedná o larvy nebezpečného parazita, který je znám jako tasemnice dlouhočlenná.

Pacientka má po těle stovky larev, které ale dle Souzových závěrů nejsou životaschopné. Doktor pacientku objednal na magnetickou rezonanci, protože chce vyloučit variantu, že by parazit u ženy vytvořil cysty. Pokud by se v těle objevily a vedly do mozku či do očí, byla by pacientka v ohrožení života.

Pokud cysty ale v těle vytvořeny nejsou, není podle lékaře důvod k obavám. „Pokud nemáte žádné větší cysty uvnitř hlavy, míchy nebo očí, nemusíte to ani léčit. Život jde dál,“ popsal Souza. 

Cysterciózu způsobují larvy Tasemnice dlouhočlenné, které často usídlí v mozku, játrech, svalech či právě v očích. Cysty se mohou vyvinout ovšem pouze během prvních měsíců po počáteční infekci, později již larvy nejsou životaschopné.

K nákaze dochází hlavně po požití tepelně neupraveného masa, může ale jít i o důsledek nedostatečné hygieny. Nejvyšší počty nakažených hlásí opakovaně Jižní Amerika, Afrika a Indie.

Video  Nechutné video šokovalo uživatele sociální sítě: Malá dívka má v hlavě tisíce vší!  - TikTok
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi