Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zdravotní sestru při šnorchlování napadl žralok: V noze má přes sto stehů!

Autor: jel - 
21. července 2023
18:19

Otřesný zážitek má za sebou zdravotní sestra Delia Yriarteová ze San Jose. Během dovolené na ekvádorském souostroví Galapágy ji počátkem měsíce napadl žralok. Naštěstí přežila, v noze má ale kolem stovky stehů a uzdravovat se bude měsíce. Hrůzné napadení popsala pro místní televizi.

Zdravotní sestra a máma vyrazila na zaslouženou dovolenou na Galapágy. V úterý 4. července vyrazila šnorchlovat do míst poblíž ostrova Mosquera. Výlet však skončil naprostou katastrofou. Deliu totiž napadl žralok, který jí potrhal nohu.

„Z ničeho nic přišla rána a moje noha najednou začala být těžká a přestala jsem v ní mít cit. Předpokládám, že útok byl tak rychlý, že jsem ani nestačila zaznamenat bolest,“ popsala pro deník Daily Mail napadená žena s tím, že se otočila a všude byla krev. Naštěstí se jí díky dalším lidem podařilo dostat na břeh a ihned byla transportována do nemocnice.

Měla štěstí, že žralok nepřekousl tepnu a nedostal se až ke kosti. I tak má ale nyní v noze více než sto stehů a zřejmě ji čekají další operace. Podle odborníků následná léčba potrvá minimálně čtyři měsíce. 

„Když jsem slyšela, že moje máma se stala obětí útoku žraloka, nemohla jsem tomu uvěřit. Jsem velmi vděčná všem, kteří mámě v Ekvádoru pomohli,“ svěřila se dcera napadené ženy Gisele. Ta pro svou matku založila i finanční sbírku a nyní se snaží zajistit její převoz domů do USA.

Video  Blesk Podcast: Žraloci nemají co žrát, lidi jenom ochutnávají, tvrdí fotograf Jaroněk.  - pdc, bp, Červený, Chebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání