Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Valentín (19) se přiznal k vraždě sestřičky Eriky (†46): „Je mi to líto,“ kál se u soudu

Autor: rc - 
14. září 2023
14:10

Brutální vražda sestřičky Eriky šokovala na Nový rok slovenské Michalovce. Šestačtyřicetiletou ženu měl brutálně zavraždit Valentín H. (19). Obžalovaný stanul před Městským soudem v Košicích, kde se k činu přiznal a projevil lítost. „Je mi to líto,“ kál se.

Slovenskem otřásla 1. ledna letošního roku vražda zdravotní sestřičky Eriky. Šestačtyřicetiletou ženu ráno na Nový rok našel bezvládnou na ulici náhodný kolemjdoucí. Podle záznamů z bezpečnostních kamer Eriku pronásledoval útočník po ulici. Jakmile si muže žena všimla, snažila se utéci. Útočník ji ale dohnal, vytáhl nůž a ženu pobodal. Erika křičela o pomoc. Nikdo jí ale nepomohl.

„Potom, co z dálky sledoval poškozenou Eriku, ke jmenované přistoupil a po chůzi při ní z rukávu vytáhl nůž s čepelí minimálně 12,5 cm, který namířil na poškozenou,“ popsala útok podle informací slovenského deníku Nový Čas prokurátorka u Městského soudu v Košicích.

„Začal ji opakovaně bodat do různých částí těla, zejména hlavy, krku, trupu, břicha, zad a levého ramene, čímž jí způsobil dvanáct bodných a dvě řezná poranění,“ dodala. Po útoku jí měl podle obžaloby ukrást mobil a peněženku.

Případem se následně začala zabývat policie, která pátrala po pachateli. Strážci zákona ho zadrželi o dva dny později v nočním vlaku, který mířil do Česka. Následně putoval do vazby. Obžalovaný Valentín H. se k činu přiznal.

„Jsem vinný a skutku, který jsem spáchal, lituji. Rodině pozůstalé chci vyjádřit upřímnou soustrast,“ pronesl u soudu. Obžalovaný Valentín čelí obžalobě z vraždy v úmyslu získat majetkový prospěch. Podle informací slovenského deníku Plus JEDEN DEŇ mu hrozí 20 až 25 let za mřížemi.

Video  Slovenští policisté vyšetřují smrt ženy v Michalovcích.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání