Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Otec trpící schizofrenií zapálil rodinný dům: Dcera (11) přežila díky výskoku z okna

Autor: štt - 
14. září 2023
19:47

Klidným americkým předměstím otřásla tragická událost. Psychicky nemocný muž zabarikádoval dveře rodinného domu a následně jej zapálil. Kromě sebe hodlal zabít i ostatní členy domácnosti. Jedinou přeživší je jedenáctiletá dívka, která se zachránila skokem z druhého patra.

Salvatore Ragusa (†48) dlouhodobě trpěl schizofrenií. Dle The New York Post se již v minulosti pokusil zapálit jiný rodinný dům. Když na místo dorazili záchranáři, muž měl na krku přivázanou smyčku od lana a vyhrožoval, že se oběsí. Soud mu tehdy nařídil léčbu, kterou před zhruba rokem a půl úspěšně dokončil.

Celým jeho složitým životem jej doprovázela Lana Stewartová, s níž měl tři děti. Spolu se přestěhovali do domu na předměstí Seattlu. Soudní lékař jako příčinu jejího úmrtí určil několik ran způsobených ostrým předmětem. Dle policejního vyšetřování měl muž poté zahradit všechny východy a dům pomocí hořlaviny zapálit.

Požár přežila pouze jedenáctiletá dívka, uvedená pod jménem Lulu. Její sedmiletý bratr a čtyřletá sestra se udusili. V ohni zahynula i fenka Rosie. Policie všechna úmrtí označila za vraždu.

Rodina zavražděné byla tragickou zprávou šokována. Lanina sestra Andrea médiím poskytla vyjádření, v němž uvedla, že Ragusa byl chronickým lhářem. Stewartová s ním měla žít zejména kvůli jejich dětem. Nechtěla je připravit o otce.

Pozůstalí dále zorganizovali veřejnou sbírku. Vybrané peníze půjdou na zotavení a vzdělávání odvážné Lulu. Ta se nebála skočit z pětimetrové výšky, aby přivolala pomoc.

 

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Video  O čem se mlčí: Sebevražda - Jak pomoci svým nejbližším?  - Videohub
Video se připravuje ...

Moly28 ( 15. září 2023 11:55 )

Podobných tragédií už se stalo a to i u nás. Třeba, jak otec ubodoal mladého syna. Takoví lidé mají být pod zámkem a ne doma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání