Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jiřík (5) trpí akutní leukémií a podstupuje chemoterapie: Rodina prosí o pomoc!

Autor: pma - 
10. září 2023
14:59

Je mu teprve pět let a místo hraní si s kamarády tráví život po nemocnicích. Jiřík ze Dvora Králové nad Labem se už několik měsíců léčí s akutní leukémií. Malý hrdina se zákeřným onemocněním bojuje na dětském onkologickém oddělení v Motole, kde s ním je i tatínek Jirka. Jiřík by rád vídal častěji maminku a malého brášku Adámka, který přišel na svět teprve před týdny. Rodina prosí skrze veřejnou sbírku o finanční podporu, která by jejich rodině pomohla. 

Manželé Jirka a Nikola ze Dvora Králové nad Labem zažívají v posledních týdnech lepší chvíle. Na svět přišel jejich druhý společný syn Adámek. Pětiletý Jiřík se moc těšil na roli velkého bráchy, ale namísto dovádění s malým sourozencem musí trávit většinu času po nemocnicích. Léčí se totiž s akutní leukémií.

Rodině vypadl příjem

V současné době má za sebou malý bojovník několik odběrů kostní dřeně, mozkomíšního moku a další invazivní vyšetření. Podstupuje také chemoterapii, kterou zvládá velmi statečně. Tatínek Jirka s Jiříkem neustále přejíždí mezi Fakultní nemocnicí v Hradci Králové a pražskou Fakultní nemocnicí v Motole.

Táta zůstává se synem v nemocnicích a rodině tak vypadl jejich standardní příjem. Maminka Nikola zůstává doma na mateřské dovolené s nejmladším Adámkem a rodina tak musí počítat každou korunu. 

Lidé darovali už téměř čtvrt milionu

Jiříkova léčba bude ještě dlouhá. Známí rodiny se rozhodli pro malého bojovníka založit veřejnou sbírku, ve které lidé mohou přispět libovolnou finanční částkou. „Finance budou využity na další podpůrnou léčbu pro Jiříka – speciální dietu, léky, doplňky stravy, ozdravné pobyty a vše, co bude na své cestě za vyléčením potřebovat,“ vysvětluje zakladatelka sbírku na platformě Donio. Mimo to budou získané peníze využity i na běžný chod domácnosti. 

Během pár dní lidé Jiříčkovi darovali už polovinu požadované částky, a sice 240 tisíc korun. Sbírka končí na konci října. 

Video  Leukémie: nemoc, kterou trpěl i Karel Gott - příznaky, příčiny, léčba  - Videohub
Video se připravuje ...

1pravda1 ( 10. září 2023 18:21 )

MÁME PŘECE VLÁDU S DEŠTNÍKEM A NIKOHO NENECHÁ PADNOUT, STÁT PLATI STOVKY NEZISKOVEK, ZEPTEJTE SE JUREČKY NA CO MÁTE NÁROK... pořád se vychloubají a jsou vysmátí jak hezky vládnou, možná vám něco dají - už v lednu si z peněz nás všech přidali ke svým platům desítky tisíc korun měsíčně a maminkám tvrdí do očí, že peníze nejsou pro děti, které se narodily v době největší inflace... Také pávek už by mohl dávat třetinu platu na charitu, Zeman to posílal Klokánkům... - bohužel nemám statisícový plat, ale jistě vám lidé přispějí, když už tato vláda jen přemýšlí, kde obrat občany...

lucie13 ( 10. září 2023 18:11 )

V západní Evropě je u velmi vážně nemocných dětí běžné, že 1 rodič pobírá na neomezeně dlouho (do smrti dítěte) nemocenskou na dítě, která je 90% předešlého čistého příjmu. Léky pro děti jsou v Německu zdarma (osvobozeny od poplatku za recept). Za jak dlouho že jsme to měli podle ODS a Klause v 90 letech dohnat Rakousko? Nějak se to za těch 34 let nepodařilo! A na co že si mají lidé utahovat opasky teď?
Rodině pevné nervy a ať to malý bojovník vyhraje. Šance u dětí je.

Zobrazit celou diskusi