Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Násilná smrt v Dolním Dvořišti: Mrtvou ženu našel její známý! Policie hledá vraha?

Aktualizováno -
12. září 2023
20:11
Autor: ČTK, jel - 
11. září 2023
22:42

Policie vyšetřuje úmrtí ženy v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku jako násilný trestný čin. Mrtvou nalezl v pokoji její známý. Policie, která o případu poprvé informovala v pondělí večer, pátrá po možných svědcích. Mělo se údajně jednat o prostitutku. V okolí obce nyní probíhá pátrací akce.

„Obětí je čtyřiačtyřicetiletá místní žena. Kriminalisté stanoví další postup podle výsledků soudní pitvy. Aktuálně vyhodnocují zajištěné stopy a hledají svědky,“ uvedli policisté ve zprávě. Policejní mluvčí Jiří Matzner ČTK řekl, že další podrobnosti nebudou kriminalisté zatím zveřejňovat.

V úterý probíhala v okolí obce, kde ke zločinu došlo, pátrací akce.  „V Dolním Dvořišti probíhá pátrací akce po podezřelém z majetkové trestné činnosti a žhářství. Je možné, že je podezřelý i ze včerejšího násilného trestného činu,” řekla Blesku mluvčí policie Štěpánka Schwarzová. 

Do pátrací akce se zapojil i vrtulník. „Nikoho se nám nepodařilo zadržet, a proto nedokážeme říct, zda se jednalo o stejného útočníka, nebo šlo o někoho jiného,“ řekla v úterý večer Schwarzová ČTK.

Deník.cz informoval o tom, že by se mohlo jednat o prostitutku nebo „bordelmámu“ z místního nevěstince. K činu mělo dojít v jednom z penzionů. CNN Prima News uvedla, že šlo o „nevěstinec“. Jeden z místních obyvatel televizi sdělil, že žena měla ještě ve čtyři ráno komunikovat se svým přítelem, když se mu ale později neozývala, šel ji zkontrolovat. Právě on ji nalezl bez známek života.

Jde o druhé násilné úmrtí v letošním roce v Jihočeském kraji. Od července policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku.

Video  Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 12. září 2023 15:37 )

Bordelmámu? Když už, tak snad Bordelmamá a bez skloňování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání