Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vězeň dostal za vraždu partnerky doživotí: Z basy utíkal jako Spiderman!

Autor: pma, ČTK - 
9. září 2023
16:43

Policisté v okolí amerického města West Chester, asi 50 kilometrů západně od Filadelfie, už několikátým dnem pátrají po doživotně odsouzeném vrahovi Danelu Cavalcantem. Tomu se podařilo uprchnout z vězení kuriózním způsobem. Vězeň hbitě vyšplhal mezi dvěma stěnami, které od sebe byly vzdáleny zhruba 1,5 metru, a zmizel. Úplně jako Spiderman!

Brazilec Danelo Cavalcante (34) byl 16. srpna letošního roku odsouzen na doživotí za vraždu své bývalé přítelkyně. Tu zavraždil před zraky jejích dvou malých dětí v roce 2021. Ve vězení ale moc dlouho nepobyl.

Na začátku září se Cavalcantemu podařilo uprchnout z věznice ve městě West Chester. Na záběrech z vězeňských kamer, které se v tomto týdnu objevily na sociálních sítích, je trestancův kuriózní úprk natočen. Cavalcante vyšplhal jako pavoučí muž zapřený o stěny, které jsou od sebe asi 1,5 metru. Dostal se na střechu, odkud díky žebříku slezl do méně zabezpečené části komplexu a zmizel.

V květnu unikl další vězeň

Šéf areálu Howard Holland tento týden médiím řekl, že dozorce, který byl v té době na strážné věži, byl postaven mimo službu. Na dvoře žádná ostraha nebyla.

Video  Doživotně odsouzený vrah Danelo Cavalcante (34) uprchl z vězení v USA, lezl po zdi jako krab.  - Twitter.com
Video se připravuje ...

Trestenci se při útěku podařil překonat i žiletkový drát. Ten tam nainstalovala vězeňská služba poté, co v květnu letošního roku ze stejného zařízení uprchl vězeň Igor Bolte, který později přiznal, že se mu to povedlo díky zkušenostem z horolezectví.

Lidé mají strach

Úřady varovaly obyvatele v okruhu devíti kilometrů kolem věznice, aby byli nanejvýš opatrní. „Pokud ho spatříte, nekontaktujte ho. Považujeme ho za extrémně nebezpečného,“ uvedla prokurátorka okresu Chester Deb Ryanová.

Pátrání po vrahovi vyburcovalo místní obyvatele k ostražitosti, lidé si zamykají domy a auta a nepouštějí své děti ven samotné, píše CNN. Na sociální síti X (dříve Twitter) někteří začali dokonce sdílet mapy, do kterých zanášejí, kde byl Cavalcante naposledy spatřen a kam se soustředí policejní pátrání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání