Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Náchodští hasiči v slzách: Opustil je dlouholetý kolega František

Náchodští hasiči v slzách: Opustil je dlouholetý kolega František
Náchodští hasiči v slzách: Opustil je dlouholetý kolega František  (Autor: Hasiči Náchod)
Autor: rfl - 
29. srpna 2023
09:40

Náchodští hasiči jsou v slzách, po dlouholeté službě je opustil jejich kolega František Š. (†79). Byl držitelem titulu Zasloužilý hasič, jde o jedno z nejvyšších a výběrových ocenění. Na Náchodsku se zasloužil o dobře fungující dobrovolné jednotky.

O jeho úmrtí informovali hasiči z Náchoda na svém facebooku. „František byl dlouholetý člen Sboru dobrovolných hasičů Lipí a velitel Jednotky sboru dobrovolných hasičů Náchod,“ popsal velitel Tomáš Kavan s tím, že si František Š. prošel mnoha funkcemi a měl pod sebou několik dobrovolných jednotek.

Například velel při povodních v Náchodě a jeho okolí, koordinoval své jednotky i v případě povodní v Terezíně, kde dobrovolní hasiči pomáhali. „V civilním životě se věnoval práci okolo techniky a strojů, a proto i u hasičů mu byla nejbližší práce s technikou. Mnoho náchodských hasičů a hasičů z celého okresu Náchod, vděčí Františkovi za školení v oblasti strojní služby,“ dodává Kavan.

V roce 2013 získal jedno z nejvyšších ocenění mezi hasiči, získal titul Zasloužilý hasič, o několik let později jej ocenila i starostka města za jeho obětavou práci. „Františkův hasičský život byl bohatý a obdivuhodný. Věnujte Františkovi, společně s pozůstalou rodinou a náchodskými hasiči, tichou vzpomínku,“ zakončil velitel hasičů Kavan. František zemřel v neděli ve věku nedožitých 80 let.

Video  Požár kravína v Krhanicích na Benešovsku. (20.8.2023)  - Blesk.cz/Vašek Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání