Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Sázka se mladíkovi (†22) stala osudnou: V Sudkovském rybníku se utopil

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
28. srpna 2023
15:43

Sázka se 22letému mladíkovi v Sudkově stala osudnou. Oslava konce prázdnin pro něj skončila tragicky, na ostrůvek uprostřed rybníku už doplavat nestihl. Ve vodě po něm pátrali policisté na lodi, jeho smrt vyšetřují kriminalisté. 

Policisté vyšetřují okolnosti smrti dvaadvacetiletého mladíka, který se v pátek před půlnocí utopil v Sudkovském rybníku na Šumpersku. „Byla nařízena soudní pitva,“ sdělil ČTK policejní mluvčí Libor Hejtman. Podle regionálního zpravodajského webu REJ.cz se na hřišti u rybníka konala oslava konce prázdnin. Mladík se podle zúčastněných vsadil, že v noci doplave na ostrůvek uprostřed rybníku.

Policistům bylo zmizení mladého plavce v Sudkovském rybníku nahlášeno v pátek před půlnocí. „Po plavci pátrali policisté a hasiči na člunech, kterým se podařilo společně s místním rybářem zhruba po půl hodině plavce pod hladinou nalézt. Bohužel již bez známek života,“ uvedl Hejtman.

V Olomouckém kraji v létě utonulo pět lidí. Štěrkopísková jezera Poděbrady u Olomouce mají již tři oběti. Na začátku července se zde utopila třiačtyřicetiletá žena, v polovině července to byl osmapadesátiletý muž. Záchranáři v druhé polovině července na místě resuscitovali po tonutí také starší ženu a převezli ji do nemocnice. Podle informací ČTK však žena po několika dnech zemřela. Další obětí byla jednasedmdesátiletá žena, jejíž tělo bylo na začátku července nalezeno v jezeře u Tovačova na Přerovsku.

Video  Na Žižkově v Táboritské ulici došlo k násilnému úmrtí jedné ženy. Druhá skončila po napadení v kritickém stavu. (24. srpen 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání