Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Padali jako hrušky: Motorkáře v Jaroměři překvapila olejová skvrna, tři skončili na zemi

Autor: VaB - 
28. června 2023
10:26

Olejová skvrna na silnici překvapila šest motorkářů, kteří projížděli Jaroměří. Neviditelné nebezpečí tři z nich dostalo na zem, zbytek se jen tak tak udržel v sedle. Jeden motorkář skončil v nemocnici. Policisté teď pátrají, odkud se skvrna vzala.

Šest řidičů motorek projíždělo 24. června Jaroměří na Náchodsku. V půl osmé ráno je překvapila olejová skvrna před kruhovým objezdem. Neviditelná překážka způsobila, že tři z nich spadli na zem. Vše zaznamenala kamera na přilbě jednoho z jezdců.

„Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Jedna osoba byla předána do péče lékařů. Škoda se vyšplhala na 110 tisíc korun. Zavinění havárie je předmětem dalšího šetření náchodských dopravních policistů,“ popsala mluvčí policistů Lucie Konečná. Policisté teď zjišťují, odkud se vůbec skvrna vzala. 

Video  Trojice motorkářů spadla v Jaroměři ze svých strojů. Najeli na olejovou skvrnu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Pro motorkáře jsou podobné situace velmi nebezpečné. Nejde jen o olej, ale i třeba o štěrk v zatáčkách. Z dálky totiž není vidět, že by jim něco v jejich jízdě mělo bránit. „Řidiči motocyklů musí dávat při jízdě opravdu velký pozor na povrch vozovek. Pro ně totiž mohou být následky nehody mnohem vážnější, než pro ostatní účastníky provozu. Nechrání je žádná karoserie, bezpečnostní pás, airbag,“ dodala Konečná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání